Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu Ancuţa-Daniela Belu, candidat la funcţia de primar al comunei Mihail Kogălniceanu din partea PNL „Grupul condus de primar acţionează precum gândacul de Colorado

ro

01 Jun, 2012 01:00 9471 Marime text

interviuAncaBelu96.jpgCine este candidatul Ancuţa-Daniela Belu?

Sunt fiica lui Nicolae Gheorghe şi a Marianei, căsătorită cu Belu Aurel, am un băiat, student în anul II la Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Automatizări şi Calculatoare, lucrez la Romanian International Bank SA - Sucursala Constanţa şi sunt de profesie economist, cu master în Contabilitate armonizată.

Cum v-aţi decis să candidaţi la funcţia de primar al comunei Mihail Kogălniceanu?

În primul rând, din convingerea că pot face lucruri deosebite pentru comunitatea în care m-am născut şi m-am împlinit ca om. Nu vreau să fiu lipsită de modestie, dar cred că şi noi, femeile, trebuie să ne implicam în gestionarea şi administrarea comunei în care trăim.

Adversarii politici vă acuză că aţi trădat PDL prin înscrierea în PNL. Ce le răspundeţi?

Aş dori să le răspund în special cetăţenilor şi nu adversarilor mei politici, care au împânzit comuna cu bannere şi afişe denigratoare la adresa mea şi a echipei mele. Nemulţumirea mea a intervenit atunci când Guvernul Boc a decis tăierea pensiilor şi salariilor fără să ţină cont de suferinţele cetăţenilor. Sinceră să fiu, în acele momente îmi era ruşine că fac parte din PDL. Nu vreau să reproşez nimic nimănui, dar consider că trebuie să asculţi mai degrabă vocea poporului, decât cea a partidului. Datorită acestui crez, m-am angrenat în discuţii cu locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu şi le-am cerut părerea, rezultatul fiind unul nefavorabil partidului pe care îl reprezentam în acel moment. Le transmit cârcotaşilor că nu este frumos să jignim doar pentru că avem culori politice diferite, că trebuie să ne respectăm adversarii politici şi convingerile lor şi, totodată, îi sfătuiesc pe aceşti adversari declaraţi, care mi-au criticat demisia din PDL şi înscrierea în PNL, să nu uite din ce partid au plecat şi unde au ajuns. Locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu trebuie să ştie că actuala conducere s-a constituit tot prin racolări şi aici pot să amintesc faptul că Valer Iosif Muresan a plecat tot de la PD în anul 2004, iar consilierii Seicahmed Umiran, Girtu Dumitru şi Gunea Ion de la PNL, în anul 2008.

Nimeni din această localitate nu-i are ca etalon de moralitate politică pe tovarăşii de la PSD.

Cu ce impresii aţi rămas după 4 ani de mandat de consilier local?

Din păcate, fiind doar patru consilieri din totalul de 17, deci într-un fel în opoziţie în consiliul local, nu am putut decât să ne opunem jefuirii bugetului local şi banilor publici. Mă aşteptam ca domnii consilieri să promoveze şi să voteze proiectele în funcţie de necesitatea lor pentru comună. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. Am constatat cu uimire şi durere că grupul care conduce destinele comunei din 2004 are un apetit nestăvilit pentru terenurile aflate în proprietatea Primăriei. Grupul condus de primar acţionează precum gândacul de Colorado, adică pe unde trece, lasă în urmă praf şi pulbere. În înregistrările făcute la şedinţele de Consiliu Local, cetăţenii vor vedea cum gândacul de Colorado şi majoritatea consilierilor au încercat să concesioneze 50 de hectare de teren (cariera de piatră) cu 5.000 de euro pe an.

Consider că pentru un primar două mandate sunt suficiente. Fac afirmaţia deoarece am constat atât la fostul primar, Dinu Traian, cât şi la actualul, Valer Iosif Mureşan, că după un prim mandat cu realizări, a urmat un al doilea în care a intervenit autosuficienţa şi, ca urmare, nu s-a mai realizat nimic.

Valer Iosif Mureşan va rămâne în istoria comunei ca primarul care în opt ani a asfaltat o singură stradă, cu toate că a avut la dispoziţie un buget de aproximativ 120 de miliarde de lei. Profit de această ocazie să-l întreb pentru ce îi mai trebuie un nou mandat?

Să înţelegem că aveţi doar doi contracandidaţi?

BeluAncuta.jpgNu, în afară de aceştia, mai este candidatul PP-DD-ului, un om care aleargă în fals, sau, mai pe româneşte, este iepuraşul actualului edil. În mandatul 2008 - 2012, acesta a fost consilier PNG, dar expresia dânsului în şedinţele de consiliu a fost... consideraţi că aveţi votul nostru în sertar, domnule primar... deci aceşti oameni vor să conducă în continuare Primăria.

Mai exact?

Păi este simplu! În actuala conjunctură electorală, în care primarul se alege într-un singur tur, gândacul de Colorado l-a luat Iepuraş pe candidatul PP-DD-ului, în speranţa că acesta va lua din voturile comunităţii aromâne, din care face parte şi soţul meu.

Despre acest consilier nu pot spune decât că şi-a urmărit satisfacerea propriilor interese, ultima dovadă fiind licitaţia de pe 11.06.2012, în care domnul Scupra Ion îşi cumpără (culmea, chiar a doua zi după alegeri) 2.200 mp de teren în zona fostului CAP. Vă puneţi întrebarea de ce a doua zi după alegeri? Vă răspund eu: pentru că în toată această perioadă acesta trebuie să îi demonstreze lui Valer Mureşan că va solicita voturile de consilier pentru el, iar cele de primar pentru pesedist.

Care este mesajul dumneavoastră pentru locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu?

Concetăţenilor mei le transmit să aibă deplină încredere în mine, în echipa mea şi în programul electoral, pentru ca peste patru ani să mă pot uita în ochii lor fără să îmi fie ruşine. Pe această cale, invit toţi locuitorii comunei, duminică, 3 iunie, la ora 15.00, la lansarea candidaturii mele la funcţia de primar al localităţii Mihail Kogălniceanu din parte PNL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 05 Jun, 2012 13:56 Succes doamna belu,sunteţi o femeie puternică şi localnicilor mihail kogălniceanu nu le vă părea rău că v-au ales pt.că an foarte scurt se vor cunoaşte schimbările.e timpul ca pilotul să-şi ia zborul şi acel scaun al primăriei să-l ocupe o persoană decentă aşa cum sunteţi dumneavoastră d-nâ.mult succes
  • cetatean 01 Jun, 2012 13:16 MULT SUCCES doamna ANCA! Descopar din ce in ce mai multi locuitori nemultumiti de ce s-a facut in comuna in ultimii 8 ANI! Va respectam si va sprijinim!!!