Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un şut în imaginea României?! Mica remaniere. Parlamentarii USL Constanţa dau credit „neimplicatei politic" Pivniceru

ro

07 Aug, 2012 01:00 1202 Marime text
declaratiiremaniere.jpgRemaniere la Palatul Victoria. După demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre, premierul Victor Ponta a anunţat cinci schimbări în cabinetul pe care îl conduce. Judecătorul Mona Pivniceru a fost propus la Ministerul Justiţiei în locul lui Titus Corlăţean, care va prelua portofoliul Externelor de la Andrei Marga. La conducerea Ministerului de Interne a fost propus Mircea Duşa, ministru delegat pentru Administraţie va fi Radu Stroe, iar funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul va fi deţinută de Dan Şova. Politicienii locali din zona USL dau credit noilor miniştri, în special Monei Pivniceru, în timp ce opoziţia consideră că prin schimbarea ministrului Justiţiei guvernul Ponta îşi duce la îndeplinire mandatul, acela de a-l scoate de sub urmărire penală pe Dan Voiculescu.

Mazăre: „Pivniceru, garanţia unei justiţii independente!"

declaratiiremaniere-alexandrumazare.jpgSenatorul PSD Alexandru Mazăre consideră că nominalizarea unui magistrat pentru mandatul de ministru al Justiţiei reprezintă garanţia unei justiţii independente. Parlamentarul consideră că fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, este la final de carieră politică, dar are obligaţia să explice în ce au constat presiunile la care a fost supus şi care, potrivit propriilor declaraţii, au condus la demisia sa de onoare. De asemenea, Mazăre spune că nu se pune problema ca după demisie Rus să aibă vreo şansă în interiorul partidului în vreo eventuală confruntare cu Victor Ponta. Totodată, senatorul spune că nu mai înţelege nimic privind înspre deciziile şi zvâcnirile Curţii Constituţionale, care ieri a remis Guvernului o nouă adresă prin care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie.

Reamintim că Mona Pivniceru a refuzat, în calitate de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să judece recursul în dosarul senatorului Cătălin Voicu, în care este cercetat şi Alexandru Mazăre. Potrivit portalului Realitatea.net, pe 4 martie 2010, senatorul PSD Alexandru Mazăre s-a prezentat la DNA, în dosarul lui Cătălin Voicu, la ieşire declarând că a fost pus sub învinuire pentru trafic de influenţă, în urma unei discuţii pe care ar fi avut-o cu senatorul Voicu.

Liberalii promit să se apuce de treabă şi să „prindă" leul de coadă!

Liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, spune că remanierea era previzibilă şi a acordat credit noilor miniştri din cabinetul Ponta. Vizavi de avertismentele lansate clasei politice ieri de guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, traduse prin verbele „insist", „subliniez", „avertizez" şi prin îndemnul „încetaţi cu scandalul politic şi căutaţi soluţii economice!", Dragomir susţine că asta le este intenţia liberalilor pe termen mediu şi lung. Mai mult, Dragomir dă asigurări că după decizia Curţii Constituţionale din 31 august, criza politică va lua sfârşit. „După decizia Curţii şi odată cu finalizarea alegerilor parlamentare, USL va avea cel puţin 70% majoritate parlamentară, ceea ce ne va permite să ne ocupăm de chestiuni serioase, cum ar fi modificarea Constituţiei", a precizat deputatul.

Ieri, fără prea multe menajamente, Isărescu a avertizat că a venit momentul ca politicienii să pună capăt scandalurilor care deja au afectat şi vor mai afecta şi lunile următoare evoluţia leului în faţa euro.

Banias consideră că Ministerul de Externe nu şi-a făcut datoria la referendum

declaratiiremaniere-MirceaBanias.jpgSenatorul Partidului Conservator, Mircea Banias, „tăvălit" la rândul său în mai multe dosare penale, este de părere că este bine venită schimbarea de la Externe, portofoliu care a scârţâit pe perioada referendumului. În privinţa Justiţiei, Banias speră la independenţa Monei Pivniceru.

Chiru: „Pivniceru nu are cum să fie independentă!"

declaratiiremaniere-GigiChiru.jpgLa rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru susţine că nominalizarea de la Ministerul Justiţiei poate să pară una inspirată doar pentru actualii guvernanţi. „Toată lumea ştie cum a devenit celebră doamna Pivniceru, evident în urma unei altercaţii verbale cu preşedintele Băsescu, într-o şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii. În calitate de Preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România s-a contrat de mai multe ori cu preşedintele Traian Băsescu. Un alt episod vehement s-a consumat în mai 2010, atunci când Traian Băsescu anunţa tăierile salariale din sectorul bugetar. La ce independenţă să ne aşteptăm atunci din partea doamnei ministru?", a întrebat Chiru, cu precizarea că este punctul său de vedere, nu al partidului.

Noua Republică, reacţii dure după remanierea cabinetului Ponta

„Guvernul Ponta este în corzi. Miniştrii cad. Presiunea populară creşte. Leul scade. Cât mai rezistă premierul?", întreabă liderul local al Noii Republici, Cătălin Anghel. La rândul său, preşedintele formaţiunii la nivel naţional, Mihail Neamţu, este de părere că „am atins fundul prăpastiei: negaţionistul Şova a ajuns ministru în Guvernul Ponta. Mona Pivniceru la Justiţie! Stroe la Interne - un kaghebist în uniformă? Marga e trimis să îi sfideze pe nemţi chiar la Berlin... Astea sunt rezultatele discuţiilor dintre marii bărbaţi de stat, domnii Ponta Victor-Viorel, Daniel Constantin şi Daniel Chiţoiu. Doamne, în ce ţară trăim!"

În loc de epilog!

Nu trebuia să treacă şi prin Parlament Guvernul remaniat? Sau măcar prin comisii? Miniştrii au fost schimbaţi şi băgaţi în pâine în patru ore, cu tot cu acceptul de la Cotroceni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii