Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul acţiunii "Dăruind vei dobândi", Copiii din Cumpăna au primit daruri de la elevii Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" (galerie foto)

ro

04 Dec, 2010 00:00 1774 Marime text
cumpana.jpgCu sprijinul sponsorilor, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au oferit 500 de cadouri preşcolarilor din comună. La rândul lor, copiii din Cumpăna au oferit alimente unui număr de 33 de vârstnici.Primarul Mariana Gâju a precizat că în perioada următoare toţi copiii din Cumpăna vor primi daruri cu ocazia sărbătorilor

Spiritul Crăciunului a început să se facă simţit în comuna Cumpăna încă de ieri. Prin intermediul evenimentului "Dăruind vei dobândi", 500 de copii preşcolari şi 120 de elevi ai Grupului Şcolar Cumpăna au primit ieri daruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, amfitrioana evenimentului, ne-a declarat că acţiunea "Dăruind vei dobândi" se va derula pe parcursul întregii luni decembrie. Prin intermediul acestui proiect, în cadrul căruia administraţia locală a comunei este parteneră, copiii din Cumpăna au adunat alimente pe care le-au oferit unui număr de 33 de bătrâni din localitate. "Acţiunea «Bunici mai fericiţi de sărbători» este activitatea de suflet a copiilor comunei, care au trecut pragul oferindu-le daruri unui număr de 33 de bătrâni, de bunici ai noştri", a afirmat Mariana Gâju. "De mici, copiii trebuie să înveţe să dăruiască. Bucuria cea mai mare este când poţi dărui, nu atunci când primeşti. În cadrul campaniei «Bunici mai fericiţi de sărbători», copiii s-au deplasat la casele a 33 de bătrâni cărora le-au deschis uşile, le-au adus zâmbetul pe buze şi poate şi lacrimi. Daruri mici, bucurii mari, spunem noi", a declarat la rândul său Doina David, directorul Grupului Şcolar Cumpăna, partener în cadrul acestei acţiuni.

Protocol între Cumpăna şi Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân"

La acţiunea "Dăruind vei dobândi" a participat şi Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", ai cărui elevi au strâns daruri de Crăciun pentru copiii din Cumpăna. Ieri, la Casa de Cultură Cumpăna au fost prezenţi elevi al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", care, împreună cu profesorul Sanda Oprea, au oferit cadouri unui număr de 120 de elevi din cadrul Grupului Şcolar Cumpăna. "Am iniţiat o campanie de strângere de obiecte - sperăm să se potrivească măsurile - care va continua până la Crăciun şi sperăm să putem continua şi de Paşti", a declarat Sanda Oprea.

Primarul Mariana Gâju a precizat că ieri au primit cadouri o parte dintre copii, urmând ca în perioada următoare să primească daruri cu ocazia sărbătorilor şi restul. "Cu sprijinul domnului director al Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân», prof. dr. Vasile Nicoară, elevii au reuşit ca în scurt timp, în zece zile mai exact, să poată desfăşura această acţiune care se derulează în baza unui protocol de colaborare încheiat între comuna Cumpăna şi Colegiu", a precizat primarul Mariana Gâju, adăugând că parteneriatul va consta şi în schimburi de experienţă şi în alte acţiuni extracurriculare. În cadrul acţiunii "Dăruind vei dobândi" este parteneră şi Şcoala "Dan Barbilian" din Constanţa, care va dărui, de asemenea, cadouri de Crăciun elevilor din Cumpăna. Primarul Mariana Gâju a precizat că darurile oferite ieri dimineaţă celor 500 de preşcolari din Cumpăna au fost dăruite la iniţiativa Primăriei şi a Consiliului Local Cumpăna, cu sprijinul sponsorilor.

Mariana Gâju: "Nu ne uităm copiii"

"Comuna Cumpăna are fondurile alocate pentru investiţii, însă asta nu înseamnă că ne uităm copiii, că ne uităm viitorul. Până la Crăciun, toţi copiii comunei vor primi daruri", a precizat Mariana Gâju.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 200 de copii din Cumpăna - cei cu rezultate bune şi foarte la învăţătură - vor vizita Parlamentul României. De asemenea, potrivit edilului comunei, copiii din Cumpăna vor colinda pe 20 decembrie lotul olimpic coordonat de Octavian Bellu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii