Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expertissa, preferata CJC-ului pentru publicitatea proiectelor cu finanţare europeană

ro

28 May, 2011 00:00 2041 Marime text
8_expertisa_Tropaeum_Traiani_04.jpgNu mai este deloc o noutate pentru constănţeni că cele mai multe contracte referitoare la informare şi publicitate scoase la licitaţie de Consiliul Judeţean Constanţa, şi nu numai, sunt câştigate de nimeni alta decât firma atât de dragă autorităţilor locale, SC Expertissa Constanţa SRL. Cel mai recent contract luat de la autorităţile judeţene a fost cel referitor la Serviciile de publicitate şi informare pentru proiectul „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani", pentru care firma norocoasă a luat 199.400 de lei fără TVA. De altfel, potrivit datelor anunţului de atribuire nr. 134287/27.05.2011, firma a fost singura care a participat la această licitaţie, iar contractul între cele două părţi a fost semnat pe 20 aprilie, adică acum mai bine de o lună.

De la CJC, Expertissa Constanţa SRL a luat în luna aprilie alte două contracte referitoare la publicitate şi informare pentru două proiecte cu finanţare europeană. Primul dintre ele, pentru care firma a primit suma de 18.894,64 de lei fără TVA, făcea referire la „Reabilitare, modernizare şi dotare la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Techirghiol - Corpul C, în vederea înfiinţării unui centru de îngrijire şi asistenţă Techirghiol - România". Cel de-al doilea face referire la acelaşi contract, dar pentru reabilitarea Corpului A din Centru, pentru care CJC a achitat 19.500 de lei fără TVA.

Pentru contractul referitor la publicitatea şi informarea proiectului privitor la Monumentul Tropaeum Traiani firma trebuie să realizeze patru panouri temporare şi patru plăci permanente, dar şi 5.000 de broşuri şi 5.000 de CD-uri.

Mai mult, câştigătorul licitaţiei trebuie să organizeze două conferinţe de presă, la lansarea execuţiei lucrărilor şi la sfârşitul proiectului, iar după fiecare conferinţă să elaboreze câte un comunicat de presă cu precizarea rezultatelor proiectului şi a impactului acestora. De asemenea, trebuie să se realizeze şi să se difuzeze un spot publicitar privind promovarea proiectului „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani", cu o durată de 30 de secunde, pe toată perioada de derulare a proiectului, pe un post de televiziune cel puţin regional.

Despre Expertissa, ştim cu toţii că este patronată de Expertissa HQ, deţinută de afaceristul Ion Colţan, al cărui frate a şi fost angajat al CJC, şi într-un procent mai mic, 10%, de consilierul local PSD Daniel Georgescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • it-stul 28 May, 2011 15:01 :))GEORGESCU????cand ,,lucra,,la GMB si i s-a spus sa opreasca,calculatoarele la sf programului dupa ce a cautat cinci minute comutatoare de pornit/oprit s-a dus nervos si le-a scos pe toate din priza:)))se adeverete faptul ca daca ai capul gol singura sansa sa faci avere e sa intri in politica.auzi..consilier local!om de afaceri!:))))mari minuni se mai intapla prin romanica
  • laurentiu 28 May, 2011 14:05 in anul 2008 cand a castigat licitatia de 10,156,497.19 ron!pt calculatoare pt laboratoarele informatice ale scolilor din judet si alte licitatii pe bani publici a avut profit net de 472000 ron!acum face profituri uriase din bani europeni dar nu stramba din nas nici la banii publici ca de exemplu raja d-lui stroe unde desi in dec 2009 a dat expertissei un contract de 242.500 ron pt numai 50 de calculatoare in care un laptop cu o configuratie modesta era ofertat la 5000 ron!!http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/calculatoare-84750.html,in ianuarie anul asta i-a mai dat unul de 311 117 ron pt 3 servere si alte echipamente!http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/servere-si-echipamente-aferente-172478.html,iar in martie ,hop unul de 825744 ron!http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatie/computere-personale-si-portabile-laptop-177516.html Stai si te intrebi cati bani publici sunt sifonati prin aceasta regie a mult inchinatorului la Dumnezeu domn STROE,pt nicusor constantinescu personal si pentru psd??cum isi imart ei miliardele din dividende la sfarsitul anului razand de prostii care platesc impozite crezand ca banii se duc la invatamabt,la sanatate la autostrazi si nu in buzunarele unor oameni fara nici un Dumnezeu.