Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani şi vă cer votul din nou Vă mai amintiţi de deputaţii Constanţei?

ro

11 Sep, 2010 00:00 1529 Marime text
6_deputati.jpgDintre parlamentarii Constanţei, cei mai relaxaţi par social-democraţii şi unul dintre deputaţii PNL

Politicienii sunt oamenii pe care-i vedem cel mai des pe la televizor, fie pe viu, din patru în patru ani, când vin să ne ceară votul. De-a lungul mandatului lor, activitatea celor mai mulţi dintre ei rămâne un mister pentru cei care i-au votat, pentru simplul motiv că auzim din ce în ce mai rar de ei.

Din cei 12 deputaţi ai Constanţei, nu mulţi sunt cei care au păstra legătura cu electoratul căruia i-au cerut votul în urmă cu doi ani. 

Deşi în campanie promitea să ţină aproape de constănţeni, deputatul Manuela Mitrea îşi face tot mai rar apariţia pe la Constanţa, discrepanţa dintre activitatea sa de campanie şi cea prezentă fiind tot mai mare. Social-democrata are la activ 10 propuneri legislative, 28 de luări de cuvânt, din care 26 de declaraţii politice. Nici colegul de partid Matei Radu Brătianu nu stă mai bine la capitolul activitate parlamentară. În doi ani de mandat, el a luat cuvântul de patru ori - o dată la depunerea jurământului - şi are 28 de propuneri legislative. Deputatul PSD Antonella Marinescu nu stă mai bine la acest capitol. De la preluarea mandatului a avut trei luări de cuvânt, două declaraţii politice plus depunerea jurământului, şi a iniţiat trei proiecte de lege. Pe aceeaşi linie se înscrie şi social-democratul Eduard-Stelian Martin, cu 11 propuneri legislative iniţiate şi doar două luări de cuvânt. Nici deputatul PSD Cristina Dumitrache nu a fost mai activă în Camera Deputaţilor, deşi în judeţul Constanţa prezenţa sa s-a făcut simţită. Ea a iniţiat 13 proiecte de lege. 

Lupul cel „cuminte“

Nici liberalii nu au fost foarte activi în primii doi ani de mandat. Dacă deputatul Gheorghe Dragomir a mai avut ceva treabă pe la Parlament, iniţiind 27 de propuneri legislative şi făcând 43 de declaraţii politice, colegul de partid Mihai Lupu nu şi-a prea bătut capul cu deputăţia, deşi a candidat de bunăvoie. Liberalul a iniţiat numai şase propuneri legislative şi a luat cuvântul în plen de 19 ori. 

Chirilă şi Amet, fruntaşi la Cameră 

Democrat-liberalii se împart şi ei în două categorii: una mai activă, alta mai... relaxată. Din cea de-a doua fac parte deputaţii Zanfir Iorguş şi Maria Stavrositu. Democrat-liberalul Iorguş a iniţiat 14 proiecte de lege şi a luat cuvântul în plen de 21 de ori. La rândul său, parlamentarul Maria Stavrositu are la activ 18 propuneri legislative şi 19 luări de cuvânt. Colegul de partid Constantin Chirilă şi-a dat silinţa să participe la iniţierea cât mai multor iniţiative legislative. În cei doi ani de mandat, a cumulat nu mai puţin de 79 de iniţiative legislative şi a luat cuvântul în plen de 47 de ori. 

Colegul său de Cameră, Aledin Amet - deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, a fost la fel de activ. A iniţiat 75 de proiecte de lege şi a luat cuvântul de 91 de ori. Deputatul Uniunii Democrate Turce din România, Iusein Ibram, nu a fost la fel de conştiincios. El a propus 29 de proiecte de lege şi a vorbit în plen de patru ori. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian 11 Sep, 2010 01:40 Iorgus, de cand e deputat, nu a facut nimic pentru Mangalia, unde locuieste, este presedinte PD-L, si fost primar. Pardon, a facut ceva: cu orice ocazie a invrajbit consiliul local impotriva actualului primar, finul sau Tusac, pe care il dusmaneste.(un hot ca si el) Motivul ?, care sa fure mai mult.
  • L. 11 Sep, 2010 00:02 madam mitrea nu mai inaugureaza nicio trecere de pietoni?