Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discordie intre PD-L si PSD (video)

ro

26 Sep, 2009 02:45 2104 Marime text

cap_2.jpgConsilierii judeţeni ai PD-L s-au opus unui număr de patru proiecte şi s-au abţinut în privinţa altor şase, trei dintre cele 62 aflate pe ordinea de zi fiind respinse

Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean a fost una specială: convocatorul întrunirii a fost făcut public pe bucăţi. Întâi au fost publicate 35 de proiecte, ulterior, numărul lor a ajuns la 58, în final, la 61, pentru ca la intrarea în sală, să le fie înmânat consilierilor şi cel de-al 62-lea proiect.

Majoritatea aleşilor judeţeni nu au avut cum să vizualizeze proiectul nr. 62, nefiind dotaţi cu un laptop, şi deci nici nu aveau cum să-şi exprime o părere în acest sens. Nici cu celelalte proiecte, întocmite în ultima clipă, lucrurile nu stau tocmai diferit. În mare parte din această cauză se pare că au făcut opoziţie şi consilierii judeţeni ai PD-L. Întrucât consilierii PD-L s-au opus, trei proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei nu au trecut la vot.

 

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 18 privind aprobarea preluării în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a unui imobil proprietate publică a comunei Agigea, în vederea amenajării unui aşezământ cultural. La acest proiect, aleşii judeţeni ai PD-L s-au abţinut. Motivaţia a fost că ridicarea unui astfel de aşezământ ar trebui să fie derulată de către administraţia locală. „Grupul de consilieri judeţeni susţine ideea edificării unui aşezământ cultural în comuna Agigea de către Consiliul Judeţean Constanţa, însă numai într-un parteneriat cu Consiliul Local Agigea", a fost motivaţia consilierilor PD-L.

Un alt proiect care nu a trecut la vot este cel cu nr. 42, privind solicitarea trecerii imobilelor reprezentând lacuri şi bălţi, din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române" în domeniul public al judeţului Constanţa şi în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa.

sedinta_cjc.jpgCJC vrea lacurile şi bălţile din judeţ

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a precizat că proiectul este necesar pentru că situaţia acestor suprafeţe este neclară, unele figurând ca terenuri agricole. „Vreau să le trecem la noi şi unde consideră autorităţile locale sau unde considerăm noi, să le trecem la Consiliile Locale", a declarat Nicuşor Constantinescu. Cei cinci consilieri PD-L au votat şi împotriva acestui proiect, motivând că „autoritatea cea mai în măsură să solicite trecerea în administrare este Consiliul Local pe a cărui rază administrativ-teritorială există lacurile şi bălţile la care se face referire".

Cel de-al treilea proiect care nu a trecut la vot din cauza opoziţiei PD-L a fost cel privind preluarea unor imobile, cămine culturale şi grădiniţe din gestiunea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa şi predarea lor către consiliile locale respective. Grupul de consilieri judeţeni PD-L a precizat că „rămâne consecvent opiniei critice referitoare la legalitatea funcţionării SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, motiv pentru care se va abţine sau se va opune, după caz, oricărui proiect de hotărâre care vizează activitatea acestei societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa".

{mos_ri:sedinta CJC}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii