Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Lupu, despre cavalerii italieni de Malta „Au venit să profite de naivitatea românilor, să vândă iluzii" (galerie foto)

ro

24 Sep, 2010 01:52 7832 Marime text
cap_6.jpgChiar dacă a negat vehement la sfârşitul lunii iunie că ar avea de-a face cu Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, şi că totul este o „făcătură", deputatul liberal Mihai Lupu dă acum declaraţii la postul de televiziune care a realizat ştirea referitoare la excluderea din Ordin a unor membri importanţi din România, în încercarea de a-şi apăra onoarea. A sa şi a colegilor săi excluşi: „Ei (n.r. cavalerii italieni ai Ordinului) au venit în România să profite de naivitatea românilor, să le vândă iluzii, paşapoarte diplomatice recunoscute de statul maltez".

La sfârşitul lunii iunie, prezentam în paginile cotidianului nostru cum deputatul liberal Mihai Lupu a fost exclus din Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, şi decăzut din Rangul de Cavaler de Mare Cruce, pentru comportament imoral şi dăunător. La aproape trei luni distanţă, jurnaliştii de la Antena 1 au realizat un material prin care arătau că unul dintre cele mai vechi Ordine este zguduit de scandal. Cavalerii de Malta, italieni şi români, îşi aduc acuzaţii grave de înşelătorie şi evaziune. Ştirea completă o puteţi vizualiza aici: http://www.videonews.ro/action/viewvideo/57164/Scandal-intre-cavalerii-romani-si-cei-italieni/. Aşa cum susţin jurnaliştii, Ordinul cavalerilor de Malta din România este acuzat de organizaţia mamă din Italia că funcţionează în ilegalitate şi că, folosindu-se de statutul său, strânge fonduri de la cei care îşi doresc să devină membri. „Pentru un cavaler se plăteşte 3.500 de euro, pentru un comandant - 6.000 de euro, dar se ajunge până la 20.000 - 30.000 de euro", susţine Salvo Francesco Callegaro, guvernator general OSSJ referindu-se la tariful cerut de cavalerii români pentru a permite intrarea în Ordin. Supăraţi de funcţionarea paralelă, italienii i-au exclus pe membrii de vază din Ordinul din România. De altfel, aspectul îl aduceam la cunoştinţă în materialul scris în urmă cu câteva luni, informaţiile fiind preluate de pe www.ordinemilitense.org. Printre excluşi, unul dintre cei pe care îi aminteam şi noi în material, Iulian Moisescu (n.r. om de afaceri şi şef al ordinului românesc), împreună cu toată echipa sa, oameni de afaceri, politicieni, diplomaţi, magistraţi şi persoane publice. „Acesta nu mai are dreptul să numească, în modul său propriu, cavaleri ", a declarat Salvo Francesco Callegaro, guvernator general OSSJ, referindu-se la şeful Ordinului din România.

Cine a făcut făcătura într-un final?

Cavalerii din România îi acuză pe italieni că sunt puşi pe „căpătuială". Chiar deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu sare în apărarea sa şi a colegilor excluşi din Ordin: „Ei au venit în România să profite de naivitatea românilor, să le vândă iluzii, paşapoarte diplomatice recunoscute chipurile de statul maltez", a declarat Mihai Lupu, la Antena 1, în urmă cu două zile. În urmă cu câteva luni, întrebat de apartenenţa la Ordin şi despre pozele în care era înfăţişat, susţinea: „s-au folosit de numele meu, pozele sunt o făcătură, nu am eu de-a face cu aşa ceva. I-am dat în judecată pentru asta în urmă cu o săptămână". Pozele îl înfăţişau pe Lupu în diferite ipostaze, la ceremonia de învestitură a unor noi cavaleri, din data de 28 mai a.c., ceremonie din cauza căreia aceştia au şi primit aceste sancţiuni.

De pe lista celor care au mai fost excluşi cu dezonoare mai fac parte: Doamna Nela Păvăloiu, cavalerii Gheorghe Teşeleanu, Mircea Istrate, Teodor Vasile, Mihai Bugaru, Florin Melinte, Niculae Văleanu, Tiberiu Coliban şi Iulian Moisescu. Ultimilor trei li s-au retras şi funcţiile pe care le deţineau. Iulian Moisescu mai fusese avertizat, în luna februarie a acestui an, pentru numirea şi decorarea unor cavaleri fără a avea acest drept.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ROMANA 24 Sep, 2010 13:07 PAI PE NAIVITATEA SI PROSTIA OAMNENILOR SI A SEMENILOR VOSTRII FUNCTIONATI SI VOI AICI ,IN ROMANIA,MAI IDIOTILOR.TU NU AI PROFITAT DE NAIVITATEA ANGAJATILOR DE LA OIL SI I-AI NENOROCIT PE VIATA ?DE NAIVITATEA MEA NU A APROFITAT UN FRATIOR DE-AL VOSTRU CAND S-A ACIUAT IN VIATA MEA SI I-A FOST FOARTE BINE LA HAN ?voi ati nenorocit si o lume intreaga.voi nu santeti cu dumnezeu,santeti cu lucifer sau SATANA,cum i se mai spune.SANTETI CEI MAI MARI ESCRICI,PARSIVI SI VICLENI.NU VA INTERESEAZA DECAT BANII,NU CONTEAZA DACA DISTRUGETI CASE SI FAMILII .
  • laur 24 Sep, 2010 08:11 daca voi,deputati romani va bate-ti joc de noi si tara,ei strainii de ce nu ?
  • justice 24 Sep, 2010 08:03 poponari ordinari au distrus lumea-oameni ai diavoluluiziceau k sint elitisti dar de cind masonii sint condusi de tiganul de la berea bragadiru,florea ,sint etilici