Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 60 de miliarde lei vechi Apele Romane investesc in corectarea torentilor, la Deleni

ro

14 Aug, 2010 00:00 1002 Marime text

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral se va ocupa de corectarea torenţilor ce se formează pe Valea Irisului, în zona satului Pietreni, comuna Deleni. 

Instituţia organizează o procedură de achiziţie pentru contractarea acestor lucrări. Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), este vorba de lucrări de regularizare a cursurilor de apă şi a viiturilor. Valoarea estimată a contractului nu este deloc de neglijat: 6.189.005,88 lei fără TVA. Finanţarea se va face de la bugetul de stat. Perioada de desfăşurare a lucrărilor este cuprinsă între 1 octombrie 2010 - 30 decembrie 2011. Potrivit SEAP, garanţia de participare este de 123.700 lei, iar cea de bună execuţie de 5% din valoarea contractului fără TVA. Contractul poate fi executat şi de către o asociere de firme, dar şi cu subcontractori. Ofertanţii trebuie să prezinte cifra de afaceri globală pe ultimii trei ani, bilanţul contabil şi anexele, vizat şi înregistrat la organele în drept, pentru anii 2007, 2008 si 2009, dar şi rezultatul exerciţiilor financiare pe ultimii trei ani, ca de altfel şi obligaţiile contractuale în desfăşurare. 

Licitaţie electronică

Cifra de afaceri medie pe ultimii trei ani trebuie să fie de minim 12.000.000 lei. În ceea ce priveşte experienţa şi capacitatea tehnică, firmele participante trebuie să prezinte lista lucrărilor executate în ultimii cinci ani şi minim un contract cu valoare egală sau mai mare de 6.100.000 lei pentru execuţia de lucrări similare, respectiv lucrări de regularizare a cursurilor de apă, consolidări de mal etc. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce priveşte condiţiile enunţate în caietul de sarcini. Potrivit SEAP, se va organiza o licitaţie electronică într-o singură rundă, conform prevederilor OUG 34/2006. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 6 septembrie, începând cu ora 13.00, la sediul ABADL din strada Mircea cel Bătrân nr. 127. „Toate aceste lucrări se promovează din cauza unor fenomene care au avut loc de-a lungul timpului în acea zonă“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii