Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii PD-L motiveaza parasirea sedintei CJC

ro

19 Dec, 2009 03:06 1522 Marime text

Prin intermediul unui comunicat de presă, remis redacţiei, pe care vi-l prezentăm ca atare, aleşii judeţeni ai PD-L îşi explică gestul de a părăsi şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, de ieri, 18 decembrie.

Iată comunicatul:
COMUNICAT DE PRESĂ

Grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal a părăsit astăzi şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa în semn de protest faţă de atitudinea domnului Nicuşor Constantinescu, neconformă cu rigorile instituţiei preşedintelui Consiliului Judeţean.

Grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal respecta atât instituţia Preşedintelui Consiliului Judeţean, aşa cum este aceasta prevăzută în lege, cât şi persoana preşedintelui, ca efect al votului exprimat de cetăţenii judeţului Constanţa la alegerile locale din anul 2008.

Considerăm însă că respectul nu poate fi numai unidirecţional, de la grupul nostru de consilieri către Preşedintele Consiliului Judeţean, ci, aşa cum este normal si civilizat, respectul trebuie sa fie bidirecţional.

Putem înţelege că Preşedintele Consiliului Judeţean nu respecta grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal doar ca simplu efect al formaţiunii politice pe care o reprezentam, însa, dacă domnia sa se doreşte a fi un preşedinte al tuturor cetăţenilor judeţului Constanţa, atunci trebuie sa fie si pentru cei 25% care au votat PDL la alegerile locale din anul 2008. Acest lucru, extrem de facil de altfel, se poate face printr-un comportament demn de instituţia Preşedintelui Consiliului Judeţean, care se poate materializa prin introducerea pe ordinea de zi a proiectelor depuse de consilierii judeţeni ai PDL, chiar daca unele nu convin intereselor politice ale partidului din care face parte preşedintele Consiliului Judeţean, acordarea cuvântului atunci când acesta este solicitat, respect faţă de votul acordat de consilierii judeţeni democrat-liberali asupra diverselor proiecte de hotărâri supuse aprobării, mai ales când acesta este negativ.

Faptul că domnul Nicuşor Constantinescu a refuzat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarâre privind desemnarea de către Consiliul Judeţean a unui reprezentant în comisia de organizare a referendumului pentru suspendarea primarului oraşului Cernavoda, element conform cu legislaţia în vigoare, nu ne-a mirat, întrucât nu este primul gest de acest fel al domniei sale. Atitudinea agresivă si limbajul violent au arătat însă o supărare profundă a domnului Nicuşor Constantinescu datorata, probabil, unui cumul nefericit de factori politici: pierderea alegerilor prezidentiale la nivel national, pierderea alegerilor prezidentiale la nivelul judetului Constanta, suspendarea primarului municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, si declansarea referendumului cu privire la suspendarea primarului orasului Cernavoda, Mariana Mircea, ambii membri ai PSD.

Amaraciunea publica a domnului Nicusor Constantinescu se datoreaza faptului ca domnia sa stie ceea ce stim si noi: in eventualitatea organizarii de alegeri locale pentru functia de primar la Mangalia si Cernavoda, conducerea PSD Constanta va sterge cele doua localitati de pe harta rosie a judetului si le va bifa in zona portocalie.

In ceea ce priveste refuzul acordarii dreptului la cuvant pentru proiectul cu nr.13, privind aprobarea documentatiei tehnico-economice pentru obiectivul de investitii „Amenajarea Parcului public IN Roman, aferent Bibliotecii Judetene IN Roman Constanta", faza PT+ DDE, grupul nostru de consileiri dorea o lamurire cu privire la alocarea sumei de 514.152 euro pentru amenajarea acestui parc a carui suprafata este de 3.462 mp., asa cum reiese din proiectul cu nr. 38, privind emiterea acordului de principiu in vederea preluarii terenului in suprafata de 3462 mp, domeniul public al Municipiului Constanta, situat in Zona Universitatii Maritime Constanta, din administrarea Consiliului Local Constanta in administrarea Consiliului Judetean Constanta, in vederea amenajarii unui parc

Un simplu calcul matematic ne conduce la o valoare de 148 de euro/mp iar noi doream o simpla explicatie cu privire la ce inseamna in mod real amenajarea parcului la acest cost: sa fie marmura in loc de asfalt, poate palmieri in loc de copaci, si, de ce nu, scene de samba in loc de banci.

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Demcrat Liberal Constanta isi reafirma in mod public sprijinul pentru toate proiectele, indiferent de initiator, care vizeaza binele public si dezvoltarea judetului Constanta. De asemenea, precizam ferm ca nu vom tolera nici pe viitor atitudini si comportamente nedemne de institutia Presedintelui Consiliului Judetean.

Intrucat ne aflam in pragul sarbatorilor de iarna, dorim pe aceasta cale domnului presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, intregii conduceri a Consiliului Judetean, tuturor consilierilor judeteni, angajatilor Consiliului Judetean, dar mai ales tuturor cetatenilor judetului Constanta: „Sarbatori fericite alaturi de cei dragi".

Grupul de consilieri judeteni ai PDL Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii