Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Co-finanţare pentru proiecte europene Fondurile CJC împărţite între şase comune cu primari PSD

ro

24 Aug, 2010 00:00 1959 Marime text
cote_cjc_-_cjc_sedinta.jpgConsilierii judeţeni PDL au votat împotriva proiectului de hotărâre ca protest împotriva alocării banilor doar către comunele conduse de social-democraţi

Consilierii judeţeni au aprobat ieri repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sumele defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit, de aceşti bani beneficiind doar primării conduse de primari social-democraţi.

Consilierii democrat-liberali, şase la număr, au fost singurii care s-au opus hotărârii iniţiate de către preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, votând împotrivă. Aşa cum era de aşteptat, conform obiceiului împământenit la Consiliul Judeţean Constanţa, au primit bani numai unităţile administrativ-teritoriale conduse de primari social-democraţi. De procentul de 20% din sumele defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit au beneficiat de această dată şase comune: Crucea, Lumina, Ostrov, Dobromir, Cumpăna şi Deleni. Este un progres totuşi, având în vedere faptul că în cadrul unei şedinţe anterioare s-au alocat zeci de miliarde dintr-un foc unei singure comune: Siliştea.

Procentul din impozitul pe venit, repartizat cu titlul de susţinere a programelor cu finanţare nerambursabilă, a fost de această dată în cuantum de 6.207.777,97 lei. Comuna Crucea va primi din aceşti bani suma de 609.458 lei, din care 569.296 lei pentru servicii de consultanţă, management şi asistenţă juridică pentru derularea proiectului european accesat în baza Măsurii 322, iar 40.162 lei pentru servicii de proiectare şi studiu de fezabilitate. Comuna Lumina a obţinut 2.977.534,20 lei pentru execuţia de lucrări în cadrul Programului privind reabilitarea şi extinderea structurii de apă şi canalizare menajeră, derulat şi cu fonduri de la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Comuna Ostrov a primit 103.459,40 lei pentru servicii de proiectare pentru realizarea obiectivelor de investiţii ce vor fi finanţate de asemenea, cu fonduri accesate în baza Măsurii 322. Administraţiei locale din Dobromir i s-a alocat suma de 774.205,16 lei, bani solicitaţi pentru servicii de consultanţă şi management, cât şi pentru proiectarea obiectivelor de investiţii incluse în proiectul integrat ce va fi finanţat prin Măsura 322. Comunei Cumpăna i s-a alocat suma de 1.014.491,01 lei, bani necesari pentru dirigenţie de şantier în cadrul proiectului privind înlocuirea sistemului clasic de încălzire a Centrului comunitar Sf. Maria - Grădiniţa Cumpăna, pentru derularea proiectului privind extinderea reţelei de canalizare, pentru extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică şi pentru implementarea proiectului de investiţii prin Măsura 322. Autorităţii locale din Deleni i s-au alocat 728.630,20 lei pentru servicii de consultanţă şi de proiectare în cadrul proiectului integrat derulat de asemenea, cu fonduri accesate în baza Măsurii 322. 

cote_cjc_-_sedinta_cjc___.jpg

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre, purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, ne-a declarat că aleşii PDL au votat împotriva proiectului de hotărâre pe motiv că s-au alocat bani doar primăriilor conduse de primari PSD. „Lista cu primăriile care au primit aceste fonduri vorbeşte de la sine. Alocarea se face în funcţie de carnetul de partid: cel roşu. Dacă n-ai carnet la PSD, nu primeşti bani“, a afirmat democrat-liberalul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii