Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma de cablu TV Tudor isi bate joc de abonati

ro

08 Jul, 2003 00:00 1166 Marime text

Seara de duminica a fost un fiasco pentru cei care doreau sa vizioneze emisiunile preferate

timp de mai multe ore, semnalul video din cartierele CET si Viile Noi a disparut * In ciuda faptului ca oamenii s-au napustit pe telefoane ca sa reclame defectiunea, la sediul societatii de cablu nu se afla nimeni

Pentru majoritatea oamenilor de la orase sau chiar din provincie, televizorul a devenit un mod de viata. Aparitia serviciilor de retransmitere a programelor TV prin cablu a determinat infiintarea multor societati comerciale care au ca specific acest obiect de activitate. Plata la timp a abonamentelor lunare de catre clientii acestor societati de cablu conditioneaza strict distributia de semnal TV catre acestia. Conform contractelor care, in general, sunt asemanatoare la mai toate societatile de cablu, atat distribuitorul de semnal, cat si beneficiarul au obligatii si drepturi. Obligatia distribuitorului, in speta a societatii de cablu, este de a asigura fidelitatea semnalului TV, numarul de canale aferente categoriei de abonament, precum si asigurarea continua a emisiei si calitatii transmisiei. Abonatul se angajeaza sa plateasca la timp serviciile oferite de societatea de cablu. Din pacate, la centrul societatii de cablu TV Tudor, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, in blocul D6, situatia a devenit exploziva in urma cu doua seri.

12 ore fara semnal

Cand lumea din cartierele CET si Viile Noi viziona linistita la televizor, la un moment dat, semnalul video a disparut. In ciuda faptului ca oamenii au incercat telefonic sa reclame defectiunea, la sediul societatii de cablu de la adresa mentionata nu se afla nimeni. Cativa cetateni mai nervosi au fost chiar la usa firmei si au inceput sa loveasca in usa cu pumnii. Timp de 12 ore semnalul TV in cele doua cartiere a lipsit cu desavarsire, stricand multor familii seara de duminica. Cum era si normal, dimineata, am fost contactati la redactie de cateva zeci de abonati care au reclamat acest fapt. Contactand telefonic reprezentantii sediului societatii de cablu in vederea lamuririi problemei, am fost intampinati de un anume Ion Vasile, care spunea ca este tehnician al societatii. Acesta s-a aratat foarte deranjat de faptul ca am cerut lamuriri, raspunzandu-ne in doi peri. Printre icniturile ofticoase ale acestuia am reusit sa descifram motivul penei de emisie. Avaria s-ar fi datorat arderii unei sigurante fuzibile aflate in tabloul de alimentare al aparatelor de amplificare a semnalului. Siguranta a fost inlocuita abia a doua zi dimineata, cand angajatii societatii au venit la lucru. Pe timpul noptii, nimeni nu asigura supravegherea aparaturii, fapt care a generat aceasta mare agitatie. Poate ca pe viitor patronii acestei societati vor avea in vedere aspectul semnalat, evitand repetarea unor astfel de situatii prin angajarea unui om in plus pentru un serviciu de siguranta pe timpul noptii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii