Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emotii pentru elevii clasei a VIII-a

ro

04 May, 2010 03:34 1328 Marime text
elevi_clasa_8.jpgAstăzi, la ora 12.00, examenul de Evaluare Naţională debutează cu prima probă scrisă - Limba şi literatura română. Aceasta se va desfăşura în 159 de unităţi de învăţământ, va ţine două ore şi vor fi evaluaţi aproape 6.500 de elevi.

Subiectele pentru Evaluarea naţională s-au elaborat în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar. „Evaluarea fiecărei lucrări se face de către doi profesori evaluatori din unitatea respectivă de învăţământ. Subiectele au fost formulate după modelul evaluărilor internaţionale, clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea naţională şi au un nivel mediu de dificultate", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Elena Buhaiev.

Următoarele probe vor avea loc pe data de 6 mai, la Limba şi literatura maternă şi pe data de 12 mai, la matematică. După aceste trei probe, va urma o probă specială de evaluare, considerată o şansă pentru elevii care nu au reuşit să promoveze proba de evaluare naţională.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii