Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se largeste varianta din Eforie Nord cu o banda (galerie foto)

ro

16 Nov, 2009 00:30 2860 Marime text
cap4.jpgDirecţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a găsit o primă soluţie pentru descongestionarea traficului aglomerat de pe DN 39 Constanţa - Mangalia, pe perioada sezonului estival

Tronsonul de drum începând de la sensul giratoriu situat la intrarea în Eforie Nord şi până aproape de ieşirea din această localitate va fi extins cu încă o bandă. Lucrările au fost demarate în urmă cu câteva zile.

În vara acestui an, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, a organizat o licitaţie în vederea refacerii sistemului rutier pe DN 39. Contractul având ca obiect „Refacerea sistemului rutier şi a podeţelor de pe DN 39 km 9+240-14+000" se derulează pe tronsonul Agigea-Eforie. Pentru acest contract de lucrări s-au primit nu mai puţin de cinci oferte. Dintre acestea, cea mai convenabilă a fost pentru autoritatea contractantă cea a SC Colas Drumuri SRL, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 18.017.647 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 9.302.223,56 lei fără TVA, adică de aproximativ 11 miliarde lei vechi. Câştigătoarea licitaţiei nu are subcontractori. Contractul a fost atribuit pe data de 5 octombrie.

Directorul coordonator al DRDP Constanţa, Ibram Aidîn, ne-a declarat că extinderea cu o bandă a acestui tronson de drum este o primă soluţie parţială pentru descongestionarea traficului pe varianta ocolitoare din Eforie Nord.

Bandă reversibilă

„Dorim să creăm trei benzi de circulaţie, în aşa fel încât să existe două benzi spre Mangalia sau în sens invers, când turiştii pleacă spre casă", ne-a declarat directorul DRDP Constanţa. Aşadar, această a treia bandă va fi una reversibilă, după cum a precizat Ibram Aidîn, astfel încât va putea fi utilizată în funcţie de afluenţa circulaţiei pe sensul către Mangalia, sau invers, către Constanţa. Directorul DRDP a adăugat că această a treia bandă va fi utilizată doar în perioadele de vârf, pentru a nu crea dispute între participanţii la trafic. „Ne-am gândit la soluţii pentru a bloca această a treia bandă atunci când nu este nevoie de ea. Una dintre ele ar fi, de pildă, amplasarea unor ghivece de flori pe aceasta. Este un exemplu. Nu o variantă finală", a mai spus Ibram Aidîn.

_mg_8008.jpgSens giratoriu în zona gării, la Eforie Nord

Directorul DRDP a adăugat că această lucrare s-a licitat de astă-vară, însă nu a putut fi demarată, întrucât au existat contestaţii, iar soluţionarea lor a durat. El a precizat că lucrările sunt în grafic şi că cea de-a treia bandă va fi gata înainte de începerea sezonului estival 2010, adică în luna mai.

Lucrările sunt în toi pe DN39. S-au luat avizele necesare pentru tăierea copacilor de pe marginea drumului, aflaţi la intrarea în Eforie Nord, astfel încât să se elibereze terenul pentru cea de-a treia bandă. Directorul Ibram Aidîn a mai precizat că în zonă gării, din Eforie Nord, se va amenaja un sens giratoriu, pentru defluirea circulaţiei. DRDP va amenaja un sens giratoriu şi în Agigea, la intersecţia drumului spre Techirghiol, cu DN 39.

{mos_ri:DN 39, DRDP} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii