Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie „Astea-s presupuneri"

ro

28 Aug, 2009 02:42 1821 Marime text

cap_3.jpgPrezent la o festivitate religioasă, arhiereul a afirmat că a aflat din presă că este urmărit penal

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală faţă de Arhiepiscopul Tomisului, la trei zile după ce acesta a apărut într-o emisiune televizată în care a demontat acuzaţiile de corupţie pentru care este cercetat. Întrebat, ieri, despre acuzaţiile ce i se aduc, înaltul prelat a afirmat că a spus ceea ce avea de spus pe marginea acestui subiect în emisiune şi că „astea-s presupuneri".

ips_teodosie_07.jpgDana Tiţian, consilierul Procurorului General al României, a precizat că rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Înalt Preasfinţia Sa Teodosie datează din 25 august. În prezent, arhiereul este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. Întrebat dacă a fost înştiinţat cu privire la începerea urmăririi penale înainte ca informaţia să apară în presă, înaltul prelat a afirmat: „Am fost sunat alaltăieri (n.r. marţi) de cineva din cadrul Parchetului General, care mi-a zis să mă prezint vineri la Parchet, dar nu mi-a spus despre ce este vorba". Totodată, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că i se părea normal să fie înştiinţat înaintea presei de noua etapă în care a intrat dosarul care îl priveşte. „Nu mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile", a spus ÎPS Teodosie. Întrebat dacă se va prezenta vineri la Parchet, arhiereul a negat, dar a menţionat că se va duce unul dintre avocaţii săi, din Capitală, pentru a lua cunoştinţă de învinuiri şi de noile acte efectuate în dosar. Referitor la faptele ce i se impută, prelatul a precizat că a spus tot ce avea de spus în cadrul emisiunii difuzate sâmbătă seara, pe 22 august. De menţionat că, în cadrul respectivei transmisii, ÎPS Teodosie a ajuns chiar la concluzia că ar fi greşit mergând la Parchet să dea declaraţii, cu cele două ocazii în care a fost citat. După ce a declarat că a spus ceea ce avea de spus, ÎPS Teodosie a adăugat că faptele ce i se impută sunt „presupuneri". Într-un comunicat al Arhiepiscopiei se arată că „Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie, al Tomisului, indiferent de speculaţiile pe care mass-media şi le poate îngădui, în goana după senzaţional, în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de slujitor al Bisericii Ortodoxe, acceptă această cercetare cu demnitate şi, ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei române, pentru stabilirea adevărului". De asemenea, este amintită prezumţia de nevinovăţie, consfinţită de Codul de Procedură Penală.

{mos_ri:IPS Teodosie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mizerabilul 28 Aug, 2009 22:43 Acest arhiepiscop Teodosie cam da din colt in colt in pozitia de acuzat.Ar trebui sa mearga acolo unde ii este locul adica in boxa acuzatilor.Cind face fraude financiare,cind fura toata Constanta si o duce in Moldova la el in ograda este Inalt Ierarh,cind este vorba de acuzatii spune ca e nevinovat.Sa-ti fie rusine Teodosie si sa mergi acolo unde iti este locul adica in boxa acuzatilor si nu ca arhiepiscop de Constanta.
  • Antoanette 28 Aug, 2009 10:00 Daca un preot nu mai cotizeaza la IPS Teodosie imediat este suspendat de la a sluji dar vad ca la el nu se aplica legea mai ales ca el este anchetat. Este o mizerie ce se intimpla in Biserica Ortodoxa Romana.Poate de data aceasta i se va infunda si acestui parvenit care si-a construit hoteluri la Dorna Arinii pe spatele amaritilor care i-au dat spaga sa poata ajunge preoti. Sa iti fie rusine IPS Teodosie!!!!