Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evacuaţi în plină iarnă, în prag de Crăciun Nicuşor lasă 30 de artişti pe drumuri

ro

16 Dec, 2010 02:55 2861 Marime text
bloc_L4.jpgArtiştii constănţeni sunt urmăriţi de ghinioane. După ce că nu au ce pune pe masă în ziua de Crăciun, o parte dintre ei sunt nevoiţi să-şi facă şi bagajele din garsonierele puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este iniţiatorul proiectului de hotărâre, aprobat ieri de consilierii judeţeni PSD şi PNL, prin care 30 de garsoniere ce au fost închiriate angajaţilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" vor fi evacuate şi redistribuite instituţiilor din subordinea CJC. Constantinescu îşi motivează demersul într-un mod uluitor: „consider necesară aprobarea, ca cele 30 de garsoniere din blocul L4 din aleea Magnoliei nr. 2, Constanţa, repartizate Teatrului Naţional de Operă şi Balet «Oleg Danovski», instituţie ce nu se mai află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, să fie repartizate după cum urmează: Teatrul de Stat Constanţa - 10 garsoniere, Teatrul de Copii şi Tineret - 5, Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa - 1, Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean - 10, Fundaţia «Fantasio» - 4". Este uluitor cum 30 de artişti îşi pierd casa fără niciun avertisment, doar pentru că aşa consideră Constantinescu, după cum singur precizează. Daniela Vlădescu - directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" l-a acuzat ieri pe Nicuşor Constantinescu că nu a semnat o nouă rectificare de buget care ar însemna şi plata salariilor restante către artişti. „Aceşti oameni nu vor avea ce pune pe masă de sărbători", a afirmat Daniela Vlădescu. Cu alte cuvinte, artiştii vor întâmpina sărbătorile de iarnă şi fără bani şi fără casă. De precizat că în blocul L4, locuieşte, printre mulţi alţi şefi din CJC, şi afaceristul Cristian Zgabercea. Chiria pentru o astfel de garsonieră are un tarif social, de aproximativ 100 de lei pe lună. Deşi îşi permite să împrumute cu cinci miliarde de lei vechi echipa de volei pe care o conduce, Zgabercea stă la pomana CJC, la care artiştii nu mai au dreptul. No comment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tosca 15 Dec, 2010 23:51 Nu e vb doar de 30 de artisti...sunt familii...majoritatea sunt sot sotie,deci este vorba de cel putin 40-50 de artisti..care mai au si copii!!!Constantinescu vrea sa ne termine..dar nu va vedea el..nu mor caii cand vor cainii!!!!