Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astazi, ies masinile cu radare nedetectabile pe traseu

ro

01 Mar, 2010 03:07 4851 Marime text
des_poli213.jpgIată lista cu numerele celor 12 Logan-uri care au în dotare astfel de aparatură la bord

Teroarea pe şosele pentru şoferii constănţeni îmbracă uniforma poliţiştilor de la Rutieră. De astăzi, intră în acţiune autospecialele Poliţiei cu radare nedetectabile.

radar.jpgConcret, este vorba despre cele 12 autospeciale ale Serviciului Rutier Constanţa, în valoare de circa 1,7 milioane de lei, dotate cu radare nedetectabile. Astfel, toate aparatele antiradar vor deveni practic inutile, neputând să le mai dea o mână de ajutor şoferilor amatori de senzaţii tari. În aceste condiţii, este bine de ştiut care sunt numerele maşinilor Serviciului Rutier de care conducătorii auto ar trebui să se ferească. Toate cele 12 Logan-uri au numere de înmatriculare care încep cu „B 18 Z--". Iată numerele maşinilor de care vitezomanii ar trebui să înveţe să se ferească în trafic:

B 18 ZBS B 18 ZBU B 18 ZBV
B 18 ZBW B 18 ZBZ B 18 ZCA
B 18 ZCF B 18 ZCH B 18 ZCI
B 18 ZCJ B 18 ZCK B 18 ZCN

O altă veste proastă pentru şoferii constănţeni este că echipamentul radar mobil permite stabilirea inclusiv a sensului de mers al drumului unde s-a săvârşit infracţiunea sau contravenţia. Conform declaraţiilor de la momentul respectiv ale purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, subinspectorul Radu Croitoru, în afară de radarul nedetectabil, cele 12 autospeciale sunt dotate şi cu un echipamente de radiocomunicaţii, sistem de avertizare optico-acustică şi aparat etilotest electronic. Valoarea unei autospeciale complet utilate este de 142.964 de lei. „Autospecialele vor servi poliţiştilor constănţeni, având în vedere necesitatea monitorizării traficului rutier cu mijloace tehnice care să ajute la probarea faptelor contravenţionale sau penale comise de participanţii la trafic", a arătat subinspectorul Croitoru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii