Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte false Ce zice IPJ Constanţa despre chinezul reţinut

ro

14 Nov, 2011 01:00 896 Marime text
În data de 12.11.2011, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sprijiniţi de lucrători din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale au efectuat o acţiune pe linia combaterii fraudelor vamale cu ocazia efectuării importurilor de bunuri.

Cu acest prilej au depistat un cetăţean chinez, de 40 ani, rezident în România, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Constanţa, cu profil de import bunuri din China şi comercializarea acestora în România, în sistem en-gross şi en-detail.

Astfel, în ziua de 11.11.2011 reprezentantul firmei din România s-a deplasat la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea cu un container conţinând bunuri importate din China. Acesta a prezentat un set de documente emise de un furnizor din China, despre care poliţiştii deţineau date şi informaţii că ar fi falsificate, în sensul că, în realitate, nu au fost emise de către respectivul vânzător, ci au fost redactate de către cel în cauză la punctul de lucru al societăţii sale, înscriind pe acestea o valoare totală a mărfii mai mică decât cea plătită în realitate prin documentele bancare, cu scopul sustragerii de la plata taxelor vamale. Având în vedere aceste date, au fost efectuate percheziţii domiciliare la sediul social, şi punctul de lucru al societăţii din Constanţa, precum şi la reşedinţa acestuia, ocazie cu care au fost identificate atât documentele originale care conţineau valorile reale ale bunurilor importate, respectiv 70.000 USD, precum şi cele falsificate prezentate la organele vamale, ce aveau valoarea de 16.000 USD. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au luat măsura reţinerii cetăţeanului chinez pentru 24 de ore, urmând ca, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, să fie prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de „folosire la autoritatea vamală de documente comerciale falsificate", riscând o pedeapsă cu închisoarea de la trei la zece ani. De asemenea, atât bunurile din containerul importat, precum şi cele din depozitul societăţii au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii cu exactitate a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii