Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei miliarde pe aerisirea tevilor, schimbatul yalelor si mutatul mobilei

ro

24 Nov, 2009 01:06 2543 Marime text

deschidere.jpgSe caută firmă-administrator de sedii

Municipalitatea este dispusă să ofere aproape trei miliarde de lei vechi unei societăţi care să se ocupe de întreţinerea sediilor Primăriei şi ale cluburilor pentru pensionari

Mai-marii acestui oraş devin, pe zi ce trece, tot mai inventivi în ceea ce priveşte achiziţiile publice. Noi şi noi anunţuri de licitaţie apar, de la o zi la alta, cu te miri ce obiect de activitate.

Reprezentanţii municipalităţii nu mai ştiu pentru ce să mai organizeze licitaţii, atât de multe idei le vin vizavi de necesităţile sediilor Primăriei sau ale cluburilor pentru persoane vârstnice. La câte licitaţii s-au organizat pentru aceste cluburi - automate de preparare a băuturilor calde, servicii de curăţenie - nu este exclus ca, în curând, să fie scos la licitaţie şi „serviciul" de DJ pentru aceste locuri de petrecere a timpului liber.

Un exemplu concret în acest sens este şi invitaţia de participare la cererea de oferte privind „Întreţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor interioare aparţinând Primăriei municipiului Constanţa". Obiectul contractului se referă, mai exact, la „Întreţinere în stare de funcţionare a instalaţiilor interioare, precum şi întreţinerea tâmplăriei şi a mobilierului din sediile aparţinând Primăriei municipiului Constanţa, şi din cluburile de iarnă şi pavilioanele de vară pentru persoanele vârstnice şi nevoiaşe".

Primăria prevede că se vor strica...

Sub această denumire pompoasă se ascund denumiri cu mult mai simple, ale unor lucrări precum întreţinerea instalaţiilor sanitare, a instalaţiilor electrice şi aparaturii electrocasnice (filtre de cafea, convectoare electrice, uscătoare de mâini etc), a instalaţiilor termice, precum şi a elementelor de tâmplărie din lemn (uşi, ferestre) şi a mobilierului. Potrivit documentaţiei de licitaţie, la instalaţiile sanitare, remedierile constau în înlocuirea: garniturilor bateriilor lavoarelor, sifoanelor lavoarului, robinetelor, bateriilor lavoarelor, rozetelor şi garniturilor de la robineţi, a flotoarelor rezervoarelor WC şi a altor „fitinguri" necesare menţinerii în stare de funcţionare a instalaţiei. De asemenea, în atribuţiunile firmei ce va câştiga acest contract este inclusă golirea instalaţiei şi remedierea oricăror altor defecţiuni.

intretinere_clubul_pensionarilor.jpgRobinete, startere, prize, becuri şi mutatul mobilei

La instalaţiile termice, remedierile constau în înlocuirea: robinetelor, aerisirea instalaţiei ori de câte ori este nevoie, înlocuirea de garnituri, intervenţia în cazul fisurilor la coloane, calorifere, legături la calorifere, cât şi remedierea oricăror altor defecţiuni apărute la instalaţiile termice (de încălzire). La instalaţiile electrice, atribuţiile constau în verificarea săptămânală a tablourilor electrice generale, a instalaţiilor de protecţie prin legare la pământ, verificarea/schimbarea dozelor, a garniturilor acestora, înlocuirea lămpilor fluorescente, a starterelor, a prizelor, becurilor, siguranţelor fuzibile, precum şi remedierea oricăror altor defecţiuni apărute la instalaţiile electrice.

Serviciul de întreţinere a elementelor de tâmplărie lemn (uşi, ferestre) şi mobilier constă în înlocuirea feroneriei ferestrelor, a uşilor (mânere, şilduri, balamale, broască), revizuirea tâmplăriei uşilor şi ferestrelor, revizuirea şi întreţinerea mobilierului, înlocuirea balamalelor, consolelor de susţinere, feronerie a mobilierului, precum şi remedierea oricăror altor defecţiuni apărute la tâmplăria de lemn şi la mobilier. De asemenea, în contract este inclusă manipularea mobilierului sau a oricăror alte obiecte, la cererea beneficiarului.

În loc de om, firmă bună la toate

Prin urmare, prin contractarea acestui serviciu de întreţinere, se prevede că multe dintre elementele enumerate aici se vor strica. Cu alte cuvinte, Primăria organizează o licitaţie pentru a se evita situaţiile în care ar fi nevoie să se bată un cui, să se desfunde o chiuvetă sau să se schimbe o broască şi nu s-ar găsi persoana care să facă toate aceste lucruri. Primăria este, aşadar, în căutarea unei firme cu care să încheie un acord-cadru pe o perioadă de trei ani, pentru care are de oferit nu mai puţin de 243.648 lei, fără TVA, adică aproape trei miliarde de lei vechi cu tot cu TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JAF din banii constantenilor... 01 Dec, 2009 12:56 Din pacate, organele abilitate ale statului, sunt "partalizate" de factorul politic.Apel catre POLITICIENII romani:"JOS mainile(murdare) de pe institutiile statului".Dati o lege,prin care, decidentul politic sa nu mai poata numi niciodata, intr-o institutie a statului(inclusiv pe deconcentrate), persoane cu carnet de partid, rude, cunostiinte si alte pile... No comment!...
  • cc 24 Nov, 2009 10:49 la voi 243.648 lei inseamna trei miliarde? Credeti ca cineva pleaca cu tva-ul acasa si nu-l mai returneaza la stat! Se vede cate clase aveti, nici macar 8 clase gimnaziale. Cred ca l-ati avut pe Base profesor la Golden Slit. Draga Manuela Modoveanu, ori esti pusa sa scrii la comanda ori esti dusa,in consecinta mergi si mulge vaca ca de scris si gandit nai habar.