Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor Constantinescu cenzureaza ZIUA de Constanta

ro

17 Aug, 2009 01:34 16654 Marime text

deschidere.jpgDupă ce Mazăre a interzis ZIUA de Constanţa la chioşcurile din municipiu, Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, se foloseşte de funcţia politică pentru a încerca şi el ceea ce n-a reuşit Mazăre: să ne reducă la tăcere 

Ziarul ZIUA de Constanţa a înregistrat un atac fără precedent din partea Grupării Mazăre - Constantinescu. După ce primarul Constanţei, Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa, a interzis în chioşcuri ediţia locală a cotidianului ZIUA, folosindu-se de relaţiile sale comerciale, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, vrea să ne trimită „acasă", folosindu-se de numele partidului pe care îl reprezintă.

Surse din interiorul PSD Constanţa - evident, persoane care nu aprobă practicile măzăristo-constantiniste - ne-au adus la cunoştinţă, săptămâna trecută, faptul că organizaţia judeţeană a PSD Constanţa a adoptat o hotărâre, cu dedicaţie, împotriva ziarului ZIUA de Constanţa. Nu am fost muţi de uimire, având în vedere faptul că nu este pentru prima dată când ediţia locală a cotidianului ZIUA simte în ceafă suflarea rece şi atitudinea ostilă a liderilor PSD de pe plan local, totodată, şefi peste administraţia locală şi judeţeană a municipiului, respectiv judeţului Constanţa. Ei bine, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, căci despre ei este vorba, uzează la maximum de poziţia pe care o deţin şi, mai nou, de funcţiile politice, pentru a se război cu ziarul ZIUA de Constanţa, pe care, în ciuda faptului că au existat încercări de dialog civilizat din partea publicaţiei, continuă să-l considere inamicul lor numărul unu.

Aşa cum spuneam, am aflat de existenţa unei hotărâri luate de PSD Constanţa împotriva ZIUA de Constanţa, hotărâre care a fost transmisă ulterior, printr-o circulară a filialei judeţene PSD, către toţi primarii PSD din judeţul Constanţa. Trebuie să precizăm faptul că în ultima perioadă au tot existat semnale despre faptul că liderii PSD Constanţa fac presiuni asupra aleşilor locali să înceteze orice dialog cu ziarul ZIUA de Constanţa. Ce-i drept, nu am crezut că se poate ajunge atât de departe, până nu am intrat în posesia actului adoptat de PSD Constanţa. Vă vom prezenta în cele ce urmează conţinutul documentului adoptat de reprezentanţii filialei, care, atenţie, poartă chiar semnătura prim-vicepreşedintelui PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Vom păstra ortografierea originală. Documentul îl puteţi vizualiza integral, exact în forma redactată de organizaţia judeţeană PSD Constanţa, atât în ediţia print, cât şi în ediţia online.

ZIUA de Constanţa, „luat în discuţia" CEx PSD Constanţa

Aşadar, prin adresa organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Social Democrat cu nr. 214/31.07.2009, se aduce la cunoştinţă Hotărârea nr. 9/31.07.2009 a Comitetului Executiv al Consiliului organizaţiei judeţene Constanţa a PSD. „Comitetul Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene Constanţa a PSD a luat în discuţie Campania denigratoare promovată permanent de către publicaţia Ziarului Ziua de Constanţa la adresa Organizaţiei Judeţene Constanţa a PSD, a conducerii acesteia, precum şi a reprezentanţilor PSD în funcţiile de conducere în Administraţia Publică Locală". Acest fragment, care pare a evoca vremuri demult apuse, când în cadrul unui anume comitet se luau în discuţie anumite persoane sau anumite fapte, face referire la materialele apărute în cotidianul ZIUA de Constanţa care nu au fost pe placul liderilor locali ai PSD. Câteva exemple: „Nicuşor reabilitează Teatrul Soveja cu firma prietenului Oancea", „SC Herarconi va mătura 18 miliarde din bugetul CJC", „Marea familie din CJC creşte de la an la an", „Specialitatea Consiliului Judeţean Constanţa: Contracte de rechizite pe patru ani" etc. Aşadar, aceasta este „campania denigratoare la adresa Organizaţiei Judeţene Constanţa a PSD", care l-a supărat pe Nicuşor Constantinescu. Uită însă că în aceste materiale nu este vorba despre organizaţia judeţeană a PSD Constanţa, ci despre modul în care instituţia pe care o conduce atribuie contracte pe bani publici. Şeful CJC este supărat, prin urmare, din cauza faptului că numele său apare în ziar în legătură cu o serie de licitaţii câştigate majoritatea, ce coincidenţă!, chiar de prietenii domniei-sale. Trăim într-o lume a coincidenţelor, în care ţi-ar folosi mai mult dacă ai fi prieten cu Nicuşor, decât dacă i te opui. Dar să continuăm „discuţia" Comitetului Executiv (CEx) al PSD.

„Primarii să rezilieze contractele"

Prin art. 1 al Hotărârii nr. 9/31.07.2009, CEx al PSD Constanţa a stabilit că: „Începând cu data de 01.08.2009 se interzice oricărui ales local de pe Listele PSD la alegerile locale din data de 01.06.2008 să încheie contracte de publicitate cu Ziarul Ziua de Constanţa. - Fiecare primar ales pe Listele PSD va rezilia orice contract de publicitate sau de promovare a imaginii Consiliilor Locale respective, aflat în vigoare la data prezentei hotărâri". Iată, prin urmare, cum profită Nicuşor Constantinescu de faptul că este prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa. Practic, domnia sa îşi impune voinţa proprie unor zeci de persoane - primarii PSD - şi nu orice voinţă, ci voinţa politică, pentru a-şi acoperi parti-prix-urile în licitaţiile pe bani publici. Şi iată, totodată, descentralizarea despre care tot vorbeşte Nicuşor Constantinescu. A descentraliza înseamnă, conform DEX, a da autonomie administrativă organelor locale. Deşi este un nonsens, se pare că Nicuşor Constantinescu vrea descentralizarea în mâna unui singur om, eventual a celui care a semnat adresa 214/31.07.2009, a PSD Constanţa.

Primarii, ameninţaţi cu sancţiuni

Dar să continuăm cu art. 2 şi 3 ale documentului eliberat de PSD Constanţa. Art. 2 este, de fapt, o ameninţare la adresa primarilor nesupuşi voinţei unice a filialei. „În caz contrar, toţi cei care se fac vinovaţi de încălcarea prezentei hotărâri vor fi puşi în discuţia Comitetului Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene PSD şi vor fi sancţionaţi conform prevederilor Statutului PSD", se arată în art. 2. În art. 3 se precizează că „Secretarul Executiv al Comitetului Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene a PSD va aduce la cunoştinţă prezenta hotărâre, tuturor preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale PSD", iar în încheierea actului tronează semnătura prim-vicepreşedintelui Nicuşor-Daniel Constantinescu.

Nicuşor, „avocatul" Soti Cable Neptun

Cu toţii ştim că un ziar nu supravieţuieşte doar datorită tirajului, la fel ca şi televiziunile care nu trăiesc doar din numărul abonaţilor. Toate tipurile de mijloace de comunicare în masă supravieţuiesc, unele o duc chiar bine, datorită contractelor de publicitate. Raportat la judeţul nostru, nu cred că există ziar local care să nu aibă contracte de publicitate sau promovare, aşa cum le numeşte chiar prim-vicepreşedintele PSD Constanţa cu primăriile sau  consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.

Doar firma partenerilor are nevoie de publicitate

Deşi acestor entităţi administrative Nicuşor Constantinescu le interzice orice colaborare de acest gen cu ziarul ZIUA de Constanţa, el încurajează contractele cu primăriile în altă conjunctură. Ne referim la intervenţia sa într-o emisiune la Realitatea TV, când a făcut pe avocatul prietenului său, primarul Radu Mazăre, în scandalul media legat de faptul că Primăria Constanţa a contractat servicii de publicitate în valoare de 800.000 euro, contractele fiind atribuite unei singure televiziuni, şi anume SC Soti Cable Neptun. Compania căreia primăria condusă de Mazăre i-a pompat în conturi, numai în 2009, peste 800.000 euro aparţine partenerilor de afaceri ai primarului. Mai mult, la înfiinţarea companiei care deţine postul de televiziune TV Neptun, printre acţionari se afla şi primarul Radu Mazăre. De precizat că, până în 2004, funcţia de director al postului a fost deţinută chiar de fratele primarului. În prezent, primarul Mazăre nu apare în acţionariatul companiei şi nici în cel al firmelor care deţin părţi sociale în Soti Cable Neptun. Mazăre este acţionar al companiei Conpress Group, alături de Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinski şi Mihail Cârciog, ultimii doi fiind patronii Soti Cable Neptun.

„Dacă nu aveţi publicitate, ce faceţi? Plecaţi acasă"

În cadrul intervenţiei sale, în cadrul emisiunii „Realitatea te priveşte", difuzată în direct, pe 13 august, de către Realitatea TV, Nicuşor Constantinescu a pledat cauza Primăriei Constanţa şi a contractelor de publicitate cu partenerii săi de afaceri şi, totodată, ai primarului Mazăre. La un moment dat, Constantinescu a afirmat: „Eu, ca reprezentant al PSD-ului şi ca preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, vă spun că atât contractul pe care l-a făcut ministrul Nemirschi, cât şi contractul pe care l-a făcut primarul Mazăre sunt absolut legale şi, după părerea mea, în criza asta economică în care dumneavoastră... Vă rog nu mă întrerupeţi... Păi, lăsaţi-mă să şi vorbesc... (...) Dumneavoastră, televiziunile, trăiţi din reclamă şi publicitate. Dumneavoastră, în criza economică în care suntem, dacă nu aveţi nici publicitate de la firmele private, nici de la primării, ce faceţi? Plecaţi acasă. Şi-aşa e restructurarea făcută... Este vreo vină că faci prin licitaţie publică?!". Iată, prin urmare, de ce am spus că Nicuşor Constantinescu ne trimite „acasă". El este de acord cu contractele de publicitate pe bani publici, dar numai în privinţa companiei partenerilor săi de afaceri.


Sursa: www.realitatea.net

Nu suntem pe placul liderilor PSD

În ceea ce priveşte ziarul ZIUA de Constanţa, Nicuşor Constantinescu are posibilitatea, şi procedează în consecinţă, de a interzice colaborarea cotidianului cu autorităţile locale conduse de reprezentanţi ai PSD. Motivul: gruparea Mazăre-Constantinescu agreează doar ştirile pozitive, ca cele emise de către televiziunea locală Neptun şi nu acceptă critici. Acum, ca şi în luna aprilie, când ZIUA de Constanţa nu a mai fost de găsit la chioşcuri, tandemul Mazăre - Constantinescu se foloseşte de numele PSD pentru a reduce la tăcere un cotidian incomod, acelaşi: ZIUA de Constanţa.

În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, veţi putea vizualiza, de la minutul 44.11, intervenţia lui Nicuşor Constantinescu, în emisiunea de la Realitatea TV, la adresa: http://www.realitatea.net/...


{mos_ri:ZIUA interzis,Nicusor Constantinescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • apavaloae mihai 13 Feb, 2011 13:30 se spune mereu despre vamesi corupti si despre averile lor fabuloase cit si unii parlamentari si senatori foarte bogati indiferent de culoarea politica care in fata televizorului sint arestati sa vada poporul ca se face dreptate dar acestia sunt doar o parte dintre cei care in spatele lor se ascund adevaratii praduitori care scotindu-i in cadru sa apere imaginea lor in politica si in continuitatea lor la praduit .Daca totusi tineti cu adevarat la imaginea dumneavoastra ca partide si ca persoane trebuie sa aratati persoane condamnate si averile confiscate dobindite ilicit si redate poporului care ar putea functiona ca azile de batrini,case de copii fara parinti si redate intradevar celor nevoiasi nu sa aratati scenarii fara acoperire si rafuiala intre mafioti.Va multumesc si asteptam generatii viitoare necorupte in scopuri pasnice si cu mentalitatea total schimbata nemostenind minciuna ,ura si dezbinare.
  • apavaloae mihai 09 Feb, 2011 13:21 psd pnl pc a-ti facut o treaba foarte buna prin aceasta alianta a-ti bagat frica in culoarea portocalie cit si in celelalte partide loiale lor va mai trebuie aliat un prm si at-i spulberat toata pleava portocalie care trimit in fata televizorului pe cei care nu au nici o legatura cu politica ci au temele facute de catre ei prin telefon sau cu discursuri scrise .Tineti-o tot asa in scurt timp vor da socoteala pentru ruinarea acestei tari.Va multumescsi sa aveti cit mai multe realizari pe viitor atit la presedentie cit si in guvern
  • apavaloae mihai 07 Feb, 2011 11:11 pentru a trece cu bine aceste momente grele si dificile pentru tara noastra care dea lungul veacurilor a fost de nestramutat acum mai mult ca niciodata trebuiesc unite toate fortele politice care intradevar vor sa faca ceva pentru cetatenii acestei tari cit si pentru continuitatea acestui neam si scoaterea in afara dependentei de alti asupritori care nu au dorit decit sa puna mina pe bogatiile si tezaurul acestei tari noi avind de toate agricultura,petrol,aur,carbune,resurse nucleare ca uraniu precum si celelalte resurse ceea ce nu are nici un stat din lume impreuna cu presa care trebuie sa informeze corect cetateanul si nu sa aiba scopuri politice de a deruta si dezinforma pentru a-si atinge scopurile unele partide politice presa.radioul si televiziunea trebuie sa fie ale poporului in slujba catatenilor si a tarii respective din care face parte nu pentru a se inbogati cei care conduc aceste trusturi Va multumescsi sper sa luati in considerare acest mic mesaj transmis din partea cetatenilor acestui popor
  • alex 20 Dec, 2010 15:10 @m. : " nu cred minciunile voastre! Nicusor este cel mai cmpetent prejedinte al CJC c-ta te votam si sustinem mere " CJC c-ta? CJC doar, ultimul C vine de la Constanta... and btw, esti nicusor? esti admiratorul tau secret? iti faci campanie singur? sau esti vreun terminat care habar n-are cine e Nicusor cu adevarat? ai fost vreodata la vreo petrecere PSD? sa vezi cine e Nicusor si Mazare? sa vezi ce invitati sunt pe acolo? daca incerci sa faci vreo poza astora in anumite stari (nicusor - beat manga, mazare - drogat), imediat sar body-guarzii si-ti iau camera, chiar daca esti pe teritoriul tau... si nu prea ai ce sa faci, ca altfel s-ar putea sa dispari inexplicabil
  • apavaloae mihai 09 Dec, 2010 14:43 domnului nicusor constantinescu sunteti un om cu prestigiu si va multumim pentru tot ce faceti in activitatea dumneavoastra in special pentru comuna noastra cobadin pentru sprijinul acordat domnului primar la modernizarea comunei sper pe viitor sa fiti tot dumneavoastra reales pentru a continua proectele propuse si sa avem si noi un spital mai modern cu ambulanta si casa de nasteri cum a fost cindva cu medici cazati in comuna cu stima si respect si succes in cariera politica a dumneavoastra
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 15 Jul, 2010 08:25 Incep sa CRED ca NICUSOR CONSTANTINESCU face parte dintr-o POLITICA ridicata de MAFIA constanteana , adica de AFACERISTI corupti si chiar INFRACTORI.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 04 Jul, 2010 16:25 OBSEDATII din PRIMARIA orasului Harsova de Constanta AU GASIT o alta FIRMA pentru producerea ENERGIEI ELECTRICE neconvettionale ,BIOZEPHIROS din GRECIA, dar FIRME care sa CONSTRUIASCA SERE pentru cultivarea LEGUMELOR si ZARZAVATURILOR si pentru CONSTRUIREA FERMELOR de crestere a PASARILOR si ANIMALELOR NU S-AU DERANJAT sa GASEASCA . DE CE , OBSEDATILOR din PRIMARIA harsoveana ??? Daca nu VA DOARE in fund de cei 4000 de LOCUITORI care nu au LOCURI DE MUNCA ,printre care ma numar si eu, DATI-VA DEMISIA de onoare. AVETI creierele spalate de ARMA PSIHOTRONICA careia trebuie sa-i gasiti MULTA ENERGIE ELECTRICA sa CONSUME , sa ”manance”...
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 25 Jun, 2010 11:15 LOCUITORII orasului HARSOVA de Constanta au nevoie de LOCURI DE MUNCA in AGRICULTURA si de darea in FOLOSINTA a CENTRULUI DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI intr-o locatie rezonabila cu conceptul de PROTECTIE A COPILULUI, adica acordarea acestui CENTRU cladirea din strada Carsium NR.34 ,ceeace este nevoie de ajutorul CJC, nu-i asa ???
  • laur 04 Mar, 2010 18:27 mazare sau nicusor ci mai buni ,cei mai loiali,cei mai muncitori sunt niste zei ai orasului constanta orasi plin de curve pesti si poponari
  • laur 04 Mar, 2010 14:41 mazare un afemeiat ordinar in functie de primar??????????? nicusor un BETIVAN notoriu
  • m. 27 Jan, 2010 16:47 nu cred minciunile voastre! Nicusor este cel mai cmpetent prejedinte al CJC c-ta te votam si sustinem mere
  • oana 08 Dec, 2009 11:25 comentatori redusi ce sunteti... libertatea presei e un drept pe care ni l-am castigat prin sange varsat. va meritati soarta, stati cu mazare toata viata si bucurati-va de el !!!
  • Devorattor 01 Dec, 2009 22:50 Si foarte bine v-a facut! :)) Sunt curios daca va tine sa publicati parerea asta! ;)
  • surmelis argentina pusa 27 Nov, 2009 16:42 ALIANTA SUBTERANA,SECRETA dintre PNL si PSD nu a dat voie PD-L-ului sa se inteleaga ,in ultimele 9 luni de zile cu PSD-ul.
  • Bures 29 Oct, 2009 23:57 esti bun, esti cautat...asa ca nu mai are rost sa va plangeti de mila...sa va "victimizati"...
  • surmelis argentina pusa 17 Aug, 2009 18:27 SLABUTUL nu vede ca "apele se lamuresc" incetul cu incetul,Ai grija sa nu te ia si pe tine curentul provocat de "cutremur".
  • slabutul 17 Aug, 2009 17:39 De ce sunteti rai? Cred ca orasul sau mai bine zis toata presa asta constanteana aservita avea si inca mai are nevoie de cineva care sa aiba curajul si puterea sa spuna lucrurilor pe nume. Au trecut zeci de ani de la revolutie si inca mai suntem condusi ca pe vremea raposatului. Daca nu pupi in cur nu vezi bani, daca pupi vezi ceva ce mai scapa printre degete. Nu se mai poate asa. oricum raman la ideea ca acest oras nu se va face bine prea curand. Va mai trece ceva timp pana cand se vor lamuri apele, iar presa poate va reusi sa intre pe fagasul normal si-l va lasa pe cel al comenzii, fie ca este vorba de interese personale sau financiare ale patronilor. Le doresc mult succes celor de la ziua si sper sa mai scoata cate o nebunie din asta la iveala macar o data la doua luni.
  • surmelis argentina pusa 17 Aug, 2009 14:56 Nu te supara "y"-le ,dar esti cretin.Ce-mi doresti mie ,da-leo,copiilor,nevestei si parintilor tai de ziua ta.HA!HA!HA! Poti sa vorbesti si la singular si la plural,ca deocandata scandalul este pornit datorita resentimentelor mele personale, fadza de "familia regala" CHIRITA IONEL si NICOLETA,care mi-au fost rude prin alianta ,cativa ani de zile si de ce nu "aliatului de incredere", a "familiei regale" in persoana d-lui primar TUDOR NADRAG,care mi-a fost coleg de munca pe timpul "impuscatului" si care a avut BANI sa construiasca o manastire la "STEJARU". Orasul "lui" nu avea nevoie de acest edificiu religios! Acest lucru nu poate fi trecut cu vederea prea usor ,deoarece au fost in joc foarte multi bani,de care nu beneficiaza orasul Harsova.Imbogatirea subita a d-lui TUDOR NADRAG este sub semnul intrebarii,pana se clarifica situatia "familiei regale" CHIRITA.
  • y: 17 Aug, 2009 12:36 ati incercat voi sa/l pupati in cur pe mazare cu un tort de ziua lui, da nu v/a mers! daca va iesea smecheria, nu mai erati acum pusi pe scandal...
  • surmelis argentina pusa 17 Aug, 2009 12:08 D-le sau d-na "x",cred ca acest ziar are culoarea GALBENA ,liberala,deoarece critica si invinuieste ,incontinuu ,conducerea primariei si consiliului judetean Constanta. N-am mai mult de o luna de zile de cand citesc ziarul online ZIUA de Constanta si am observat ca acest ziar devine foarte periculos,din toate puncele de vedere, cand se discuta despre activitatea si politica PSD-ista a conducerii de la primaria si consiliul local Constanta.Mi se pare normal sa dau unor cunoscuti,prieteni viitoarea reclama a activitatii si politicii partidului care conduce in prezent Constanta. Consierati ca ar fi mai normal si firesc sa se faca "publicitatea" de catre adversari,de catre potentialii dusmani ai partidului,in sine ?
  • andrew 17 Aug, 2009 11:59 dvs. comentati ca va cenzureaza? ce sa zic, dar cum ramane cu profesionalismul jurnalistic echidistant? stiti dvs. sa dati stiri negative si critici aduce politicienilor din toate partidele, dar dvs. il criticati, denigrati pe Mazare toata "ziua", in fiecare zi sunt cel putin 3 sau 4 critici la adresa lui Mazare. Nu Constantinescu ar trebui sa va cenzureze ci autoritatile abilitate, asta este un ziar de propaganda, nimic mai mult.
  • X 17 Aug, 2009 05:40 Foarte bine, sunteti niste clowni care latra la comanda! Nu il am pe Mazare sau pe Constantinescu la suflet dar pe voi, marionetele care scrieti la comanda nu va halesc deloc. Toata lumea stie ca sunteti un ziar portocaliu.