Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, anchetat pentru zvastica

ro

25 Jul, 2009 01:53 8374 Marime text
deschidere.jpgSesizarea transmisă Parchetului General era nesemnată

Primarul Constanţei va fi cercetat penal de procurorii constănţeni pentru utilizare în public a simbolurilor fasciste, după ce Parchetul General a declinat cazul unităţii de Parchet competente de pe raza judeţului Constanţa. Elena Vlad, procurorul general al Constanţei a precizat că, în acest caz, competenţa ar reveni, din punct de vedere legal, date fiind limitele de pedeapsă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

radu_mazare_tinuta_ofiter_nazist_german_25.jpgÎn urmă cu două zile, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat în legătură cu fapta primarului Mazăre care, la o prezentare de modă din 18 iulie, a defilat îmbrăcat în uniformă de general Wehrmacht. Plângerea era nesemnată, dar a fost înregistrată şi trimisă la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului. Conform declaraţiilor procurorului şef Ramona Bulcu, plângerea a fost remisă Parchetului pe e-mail, iar ulterior aceasta a fost transmisă la unitatea de Parchet competentă de pe raza judeţului Constanţa. La rândul său, Adina Florea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a precizat că, până la acest moment, nu s-a primit o astfel de plângere venită din parte Parchetului General pe numele lui Radu Ştefan Mazăre. Un răspuns similar l-a dat şi procurorul general al Constanţei, Elena Vlad, care a adăugat că, date fiind limitele de pedeapsă prevăzute în cazul faptei pentru care ar putea fi cercetat primarul, competenţa ar reveni Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Linişte totală la Parchetul Judecătoriei

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii acestei unităţi de Parchet, însă nici prim-procurorul Gigi Valentin Ştefan şi nici purtătorul de cuvânt, procurorul Dana Belciug, nu au putut fi contactaţi, având telefoanele închise. Totuşi, din moment ce plângerea trimisă Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost transmisă Parchetelor constănţene abia în urmă cu două zile, nu este exclus ca aceasta să ajungă în cursul săptămânii următoare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit articolului 4, alineatul 2 din OUG nr. 31/2002, „utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi". Radu Mazăre nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere. Rămâne de văzut dacă, într-adevăr, în cursul săptămânii următoare, sesizarea transmisă Parchetelor constănţene de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va ajunge la unitatea competentă pentru a o soluţiona, sau dacă aceasta s-a pierdut undeva pe drum, cu poşta.

{mos_ri:mazare,nazist}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 01 Aug, 2009 12:51 D-na ziarista Cecilia Zarea ,ce alte probleme vedeti d-voastra in viata cotidiana a populatiei judetului Constanta ? in afara de problemele d-lui primar RADU MAZARE ,care in parte sunt datorate IGNORANTEI unor ziaristi ? Problema, legata de masura "radicala" a directorului DGASPC Constanta, in persoana d-lui PETRE DINICA ,prin care revendica o suma suplimentara de bani de la superiorii acestuia pentru a-si platii personalul seviciului pe care il conduce si care a apelat la BLOCAREA ALOCATIILOR DE INTRETINERE ale copiilor aflati in PLASAMENT FAMILIAL il stiti? De ce NU cautati sa vedeti cum s-a ajuns in situatia aceasta destul de CRITICA pentru copiii si familiile care ii au in ingrijire ,care poate MOR DE FOAME in casa sau iau mancare pe datorie? Ultima MARIRE a alocatiei de intretinere a copiilor aflati in plasament familial a fost in toamna anului trecut ,in valoare de 4 lei noi.In prezent o alocatie de intretinere este de 97 de lei noi? Cineva o sa zica,pai sa apelati la legea 416. Dar acel, cineva, se gandeste cu cine si unde este lasat copilul cat timp persoana ce-l are in grija este la munca? Se vehiculeaza in permanenta VINA PARINTILOR si a PERSOANELOR CARE AU IN INGRIJIRE COPII SCOLARI.Oare nu este vinovat si d-l director de la DGASPC Constanta ,care nu "vede" la fel ca si primarul orasului Harsova d-l Nadrag Tudor, NECESITATEA URGENTA de infiintare a unui CAMIN DE COPII SCOLARI in cladirea finalizata in proportie de 87%, din str. Carsium nr.34, in centrul orasului? Trebuie sa amintesc ca este inceputa o cladire cu destinatie "Centru de zi pentru copii",dar care este amplasata pe un deal la o distanta de 20-30 de metri de o prapastie foarte adanca (se poate vedea la fata locului).
  • surmelis argentina pusa 31 Jul, 2009 19:13 Crimele comunismului,s-ar putea sa fie inca secret de stat.Dupa 70-80 de ani o sa se afle cine a fost adevaratul vinovat pentru caderea comunismului si a victimelor acestuia.E usor sa injuri,cand ai o "doza " de IGNORANTA.
  • respect Mazare! 29 Jul, 2009 17:10 Mazare a demascat ipocrizia celor care trag sforile in societate, a evreilor. Este absurd sa fie acuzat de insemne totalitare naziste un primar de stanga, intr-o tara unde nici macar crimele comunismului nu au fost judecate! Ma pis in gura celor care habar n-au despre ce vorbesc!
  • surmelis argentina pusa 27 Jul, 2009 20:00 D-l Mazare este dat in judecata pentru ca a purtat pe o SCENA un costum de militar german ,dar de ce nu sunt dati in JUDECATA si producatorii filmelor cu subiecte militare si cei care INSTIGA la revolta ? INEDITUL este privit cu RAUTATE si IGNORANTA .
  • citizen Kane 27 Jul, 2009 09:49 Aceasta actiune a dl. Primar este o ofensa la intreaga lume de pe intreg mapamondul... dragi cetateni, va rog sa imi demonstrati ca suntem oameni educati si civilizati si intelegem gravitatea acestui act oribil. Eram mindru ca eram constantean pina la acest act... nu ma identific cu aceasta actiune a dl. Primar. cetatean al Constantei
  • tdc 26 Jul, 2009 06:00 somnul ratiunii naste mazare
  • surmelis argentina pusa 25 Jul, 2009 16:16 ASSoS-Daca faci parte dintre "smecherii" care au "smecherii", sunt sigura ca nu-si rupe singur gatul sau picioarele ,ci folosesti "smecheria" care o ai in dotare si pare un accident PREVAZUT de mult timp.
  • ASSoS 25 Jul, 2009 12:50 lu asta nu trebuie sa ii faca dusmanii rau ori sa ii intinda o capcana. la cat de prost este dar plin de el, ingamfat si dorit de putere isi va rupe singur capul. lasati-l sa mai faca putin spectacol ca sigur va cadea de pe podium si isi va rupe gatul sau INCHEIETURILE MAINILOR UNDE VA PURTA BRATARI DE FIER. PT EL VA FI MODEL SPECIAL, CREATIE HUGO BOSS.
  • Asterix 25 Jul, 2009 09:54 Reamintesc faptul ca Al Capone a putrezit in Alcatraz nu ca urmare a crimelor pe care le-a savarsit ci condamnat fiind pentru "banale " fraude fiscale. Toti detractorii lui Mazare nu sunt in stare ACUM sa initieze actiuni serioase de erodare a imaginii publice a acestuia IN MOMENTUL IN CARE O LUME INTREAGA ,agentii de presa de pretutindeni,ONG-uri,ministrii de externe,etc.,etc.,il acuza pe Mazare ,iar noi spunem ca manifestarile sale sunt simple extravagante.Adevarul este ca primarul nostru a inceput sa ne batjocoreasca in mod extravagant,sigur fiind ca nimic si nimeni nu-l mai poate atinge...Apropo,stiati ca in SUA exista un primar heterosexual care se plimba pe strazile orasului in straie femeiesti ?! Pana si americanii din acel orasel si-au exprimat supararea ...Ce faceti domnilor politicieni de toate culorile,care va dadeati de ceasul morti ( si nu prea...) la alegerile locale de anul trecut,poate,poate ,Mazare va cadea ??? Nu cumva caldura prea mare v-a toropit,sau interesele transpolitice vă îndeamnă la pasivitate ...?! Pierdeti cam multe "trenuri",daca intr-adevar doriti sa schimbati ceva in bine si pentru cei multi si prosti.Si noi,"turma",care speram ca voi,alesii nostri sa ne invatati cum sa protestam...Oricum ,ne meritam soarta !
  • surmelis argentina pusa 25 Jul, 2009 07:58 De ce un om ,un primar,dorind un pic de schimbare si de INEDIT ,absolut NEPERICULOS,intr-un spectacol de prezentare a modei,el insusi participand ,intrucat ii permitea silueta este TERORIZAT,HARTUIT in asemea fel? Toti cei care s-au simtit OFENSATI de aceasta prezentare inedita a modei SUNT RASPUNZATORI de amplificarea SCANDALULUI? Toti cei care au prezentat comentarii negativiste sunt INVINUITI DE ACTIVITATE XENOFOBA doar prin simpla deschidere a dicutiei? O simpla uniforma de armata prezentata pe SCENA ,intr-o prezentare de MODA poate fi considerata ca un ACT DINTR-O PIESA DE TEATRU.UNIFORMA NU a fost utilizata pe STRADA,IN FORMATIUNI POLITICE,NU A FOST PUS IN APLICARE GRADUL DE GENERAL.Atunci ,hai sa ne OFENSAM ca domnii regizori de filme folosesc anumite COSTUME de epoca in anumite peisaje,in cladiri si situatii care descriu in amanunt anumite FAPTE ale istoriei.Hai sa interzicem FILMELE SI TEATRUL,pentru ca ele sunt adevarate "FOCARE" de XENOFOBIE !