Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi au liderii de sindicat

ro

16 Oct, 2010 00:00 4969 Marime text
deschidere.jpgMai sunt doar două săptămâni până când liderii sindicali, pe lângă multe alte persoane, vor trebui să depună declaraţiile de avere pentru anul anterior.

Şi cum Constanţa abundă de astfel de şefi, am dorit să aflăm ce va sta scris în dreptul fiecărei rubrici a declaraţiei de avere. Începem cu Lică Neagu, liderul Camerei Taximetriştilor şi vicepreşedintele CNSLR Frăţia - filiala Constanţa. Acesta a fost foarte deschis şi, punctual, a „completat“ oral fiecare rubrică a declaraţiei. „Am un teren de 380 de metri pătraţi, pe care se află şi casa în care locuim. De asemenea, la capitolul terenuri aş mai putea trece 300 de metri pe care îi am în concesiune pe 49 de ani în Sulina, iar soţia mea are 150 de metri, tot în concesiune, la Slănic Moldova. Nu deţin nicio maşină, iar în ceea ce priveşte bijuteriile, cred că în total, soţia are obiecte de aur ce cântăresc 200 - 400 de grame. Nici măcar nu am bani în bănci, dar am datorii de 10.000 de dolari la naşul meu şi vreo 200 de milioane de lei vechi la fratele meu. În ceea ce priveşte veniturile, încasez lunar cam 20 de milioane de lei vechi din activitatea de transport taxi, iar soţia aduce în casă 700 de lei pe lună“, a declarat Lică Neagu. 

Averea preşedintelui CNSLR Frăţia

Din aceeaşi categorie, a liderilor sindicali ce nu-şi ascund avuţia, face parte şi Costică Grosu, preşedintele CNSLR Frăţia Constanţa. „Eu aş trece în declaraţia de avere un teren de patru hectare şi 400 de metri, pe care îl deţin în localitatea Mihai Viteazu. Mai am o casă de locuit, două maşini, un Volkswagen Pasat şi o Kia Sorento, în leasing. Singurul cont în bancă valorează 50.000 de lei şi nu ştiu care a fost venitul pentru anul trecut. Chiar am cerut fişa fiscală să trec corect în declaraţia de avere“, a susţinut Costică Grosu. Vasile Oţelea, liderul Blocului Naţional Sindical - filiala Constanţa, şi-a descris averea, din curtoazie. „Terenul pe care îl deţin este cel pe care este construită casa în care locuiesc cu familia mea şi are 200 de metri pătraţi. Am un autoturism Kia şi o bicicletă, iar la capitolul bijuterii cred că pot trece verigheta mea şi a soţiei, aceasta având în plus şi nişte cercei şi lănţişorul cu cruciuliţă al copiilor. Am făcut o descoperire de cont la BRD, de 900 de lei, pentru că mi-am luat o cameră foto. Am un venit de 30 de milioane de lei vechi pe lună, dar nu sunt plătit din activitatea sindicală“, a spus Vasile Oţelea. 

Cine are ceva de ascuns?

Iar şirul liderilor sindicali care au fost transparenţi s-a oprit. Urmează categoria celor care deţin şi o activitate politică, iar aici se încadrează Ibram Timur, consilier local PSD şi liderul Sindicatului RATC Constanţa. „Declaraţia mea de avere este deja completată, pentru că este aceeaşi cu cea pe care am depus-o la Consiliul Local. M-aş fi bucurat să fie o schimbare în bine sau măcar să fi câştigat la loto între timp, dar nu este deloc aşa“, a precizat Ibraim Temur. Aşadar, să vedem ce a trecut liderul angajaţilor RATC în declaraţia de avere. Un apartament cu trei camere, o casă cu două camere şi un teren de 1.028 de metri pătraţi în Capidava. Bijuteriile familiei sunt în valoare de 6.000 de euro, iar salariile încasate în 2009 sunt de 23.000 de lei de la RATC şi o indemnizaţie de la Consiliul Local de 14.000 de lei. Dar cine ascunde averea într-un loc întunecat, unde să n-o vadă ochii curioşilor? Aceştia sunt Ioana Purcărea, preşedinta Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar - filiala Constanţa, care a spus că ne va da detalii „Luni, după biroul operativ“, Costel Petre, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare Constanţa, care nu vrea să vorbească şi cu asta basta, Vasile Anghel, liderul Uniunii Sindicale „Feroviarul“ şi Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanţa. „Numai liderii confederaţiilor şi federaţiilor sindicale depun declaraţie de avere, aşadar, nu este cazul meu“, a afirmat Vasile Anghel, iar Ion Caraignat l-a urmat, spunând: „Liderii uniunilor sindicale judeţene nu depun declaraţii, aşa că nici eu nu voi depune“, a conchis acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Neicanimeni 17 Oct, 2010 01:32 Ce moaca de sarlatanca are Purcarea....ce facem cu vila Corabia am inchiriat-o jud.Arad zilele astea dar banii nostrii de sindicat unde sunt la coaforul tau, la costumase taior, ca vila ai facut-o harcea parcea cu petrecerile tineretului-prieten de gasca- care a distrus-o , parca era a noastra nu a ,,BTT_ului""
  • Neicanimeni 16 Oct, 2010 17:51 Purcarea manipuleaza cele doua tabere P.D.L. din I.S.J. să aduca P.S.D-ul..va fraireste în fata fiti, uniti lasati orgoliile, ca asta manipuleaza de anii de zile si voi va lasati orbiti de fariseismul ei?! Uniti-va pqna nu e prea târziu, asta va rqde în nas..
  • gipsi 16 Oct, 2010 06:34 De ce nu sunt trcute si averile liderilor de sindicat de la OIL TERMINAL?
  • Marian Sârbu 16 Oct, 2010 01:31 Parca Ioana i-a luat fetei celei mici o casa pe Baba Novac anul acesta sau cam pe acolo, Doriei adica...ma însel sau aflam de la contributori?
  • ddd direct 16 Oct, 2010 00:33 Mai Purcarea....ma refer la amindoi...averea voastra cea mai de pret este...ATETIE...PROSTIA !!!...ura,invidia,razbunarea,abuzul in functie,incompetenta,intolerata,lipsa de caracter,...dar mai ales...conflictul de interese dintre Sindicat si Comisia Paritara...dintre ea Purcarea si....el Purcarea...unul face si altul desface...mergeti cu ALiss in...Tara Minunilor...in Tara Voastra , Tara incompetentei profesionale. Si nu uitati...ne intilnim maine,fiindca..." nici nu stiti ce pierdeti !!! "...