Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii UDTR organizeaza simpozionul „Tuzla - trecut, prezent si viitor"

ro

28 May, 2010 03:48 1390 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România - filiala Tuzla - organizează sâmbătă, simpozionul cu tema „Tuzla - trecut, prezent şi viitor. Tradiţie sau modernism?". Evenimentul se va desfăşura la „Hanul Hora" din Eforie Sud, începând cu orele 16.00.

După discuţiile libere din cadrul simpozionului se va desfăşura „Remember Yildizlar", unde vor fi evocate momente din activitatea celei mai îndrăgite formaţii de muzică turcească tradiţională, din anii 1970 - 1980. Cu acest prilej, va fi lansat un CD cu cele mai cunoscute melodii ale grupului Yildizlar. Muzica a fost transferată pe CD de pe benzile de magnetofon, înregistrate de formaţie în urmă cu 40 de ani. Patru dintre membrii trupei vor da autografe. În finalul evenimentului, ansamblul „Kardelen" din Cumpăna, aparţinând UDTR, va prezenta un program de dansuri tradiţionale din folclorul turcilor dobrogeni.

La eveniment vor participa lideri ai UDTR, dar şi reprezentanţi ai administraţiei comunei Tuzla. Mai mult decât atât, tinerii de etnie turcă şi tătară vor participa la o serată turcească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii