Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toţi îşi asumă meritele Guvernul alocă bani pentru căldură la Mangalia

ro

03 Feb, 2012 00:00 1300 Marime text
Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că a deblocat de urgenţă bani pentru rezolvarea problemei agentului termic din municipiul Mangalia. Anunţul lui Boc a venit după ce, în cursul zilei de ieri, deputatul constănţean Zanfir Iorguş i-a solicitat premierului o întâlnire în scopul de a-i expune problema gravă cu care se confruntă locuitorii din sudul litoralului, obligaţi să îndure frigul din apartamente din cauza întreruperii furnizării de căldură.

Conform declaraţiilor deputatului Colegiului 5, Executivul va aloca, în primă etapă, suma de 1,5 milioane lei, astfel încât în Mangalia să înceapă difuzarea agentului termic. În opinia parlamentarului constănţean, la această situaţie extrem de gravă s-a ajuns „din cauza managementului prost al administraţiei Tusac". Iorguş şi-a exprimat însă regretul faţă de faptul că rezolvarea situaţiei este doar parţială, fiindcă aleşii locali nu au aprobat încă preţul gigacaloriei, atmosfera din Consiliul Local Municipal Mangalia fiind extrem de tensionată, în detrimentul populaţiei.

Tot ieri, Consiliul Judeţean Constanţa a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă că, de fapt, situaţia ar fi fost rezolvată de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Acesta din urmă a telefonat miercuri dimineaţă, se arată în comunicat, la Guvern, pentru a informa Executivul despre problema căldurii în sudul litoralului. De asemenea, CJC a ataşat comunicatului de presă şi aşa numita corespondenţă dintre instituţia condusă de Constantinescu şi Guvern. Curios însă, corespondenţa constă într-un singur document, care a fost trimis miercuri de CJC către Guvern, dar „gestul" a fost făcut public abia ieri, după ce premierul s-a întâlnit cu deputatul Iorguş.

De remarcat este că, în comunicatul menţionat, Nicuşor Constantinescu acuză nu administraţia locală de problemele ce derivă din încetarea furnizării agentului termic în Mangalia ci, paradoxal, Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, mai exact pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu-Iorga Palaz.

Legat de acest subiect, prefectul Palaz a postat, ieri, pe pagina sa de Facebook, următoarea declaraţie: „Guvernul a aprobat astăzi alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru rezolvarea problemei privind distribuirea agentului termic la Mangalia, ca urmare a demersurilor făcute de mine şi de deputatul Zanfir Iorguş. Este o soluţie ce rezolvă problema cetăţenilor din Mangalia, cu toate că era în sarcina consilierilor locali, care nu sunt în stare să găsească o soluţie pentru îngheţul din casele oamenilor datorită cărora sunt acolo unde sunt".

Potrivit însă declaraţiilor premierului Emil Boc, oamenii din Mangalia „stau acolo în frig nu din cauza Guvernului, ci din cauza incompetenţei autorităţilor locale, care nu şi-au făcut datoria".

Primul ministru a adăugat: „Prima responsabilitate revine celui care trebuie să furnizeze agentul termic şi care trebuie să procedeze în consecinţă. Colaboraţi cu consiliile judeţene, cu celelalte autorităţi şi, în situaţii excepţionale, apelaţi la Guvern". Ce-i drept, administraţia locală Mangalia, condusă de viceprimarul Constantin Filimon, nu a apelat pentru problema căldurii la preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, ci s-a plâns direct Guvernului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii