Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internationala a Biodiversitatii, la Constanta

ro

22 May, 2010 03:11 1719 Marime text
Astăzi se celebrează Ziua Internaţională a Biodiversităţii, ceea ce reprezintă o ocazie de a reflecta la responsabilităţile existente în conservarea preţioasei moşteniri a diversităţii biologice şi transmiterea ei generaţiilor viitoare. Evenimentul marchează semnarea la Rio de Janeiro (1992) a Convenţiei privind diversitatea biologică, elaborată sub egida Programului Naţiunilor Unite pentru mediu. Tema pentru Ziua Internaţională a Biodiversităţii în 2010, este „Biodiversitate, dezvoltare şi reducerea sărăciei".

În acest an, Ziua Internaţională a Biodiversităţii face parte din Anul Internaţional al Biodiversităţii, lansat în 11 ianuarie 2010 de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a intensifica creşterea gradului de conştientizare în plan global asupra importanţei biodiversităţii pentru binele omenirii, precum şi necesitatea protejării acesteia.

„Omenirea ar trebui să ia în considerare, în modul cel mai adecvat, valoarea serviciilor oferite de ecosisteme, iar pentru aceasta se impune o preocupare constantă, atât pentru factorii de decizie politică, întreprinzători economici, cât şi pentru fiecare cetăţean în parte", a declarat Senol Zevri, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii