Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius, pregatita sa-si primeasca noii studenti

ro

15 Jul, 2009 02:29 2622 Marime text

cap_4.jpg„Prima sesiune are loc luna aceasta, iar locurile rămase vor fi scoase la concurs în septembrie"

Universitatea Ovidius îşi aşteaptă noii studenţi. Pentru ca proaspeţii absolvenţi de liceu să devină ovidieni, trebuie să se înscrie la una dintre specializările pe care le oferă universitatea constănţeană.

Prof. univ. dr. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius, spune că anul acesta admiterea va fi susţinută în două sesiuni: „Prima sesiune are loc luna aceasta, iar locurile rămase vor fi scoase la concurs în septembrie. Universitatea este pregătită pentru derularea în bune condiţii a concursului de admitere din iulie", a mai spus rectorul. De altfel, înscrierile pentru sesiunea de luna aceasta au început luni, 13 iulie. Depunerea dosarelor va ţine până pe 21 iulie şi va fi urmată de admiterea programată în perioada 22 -27 iulie. Numai pentru Facultatea de Stomatologie, înscrierile au fost decalate şi încep astăzi. Prof. univ. dr. Victor Ciupină a ţinut să precizeze un fapt foarte important: pentru specializările la care admiterea se face numai pe bază de dosar, înscrierile se fac în perioada 13 - 27 iulie. Rectorul Universităţii Ovidius a mai spus că, la cele 16 facultăţi ale unităţii de învăţământ universitar, proaspeţii absolvenţi de liceu pot ocupa 7.786 de locuri la ciclul de licenţă, dintre care 1.350 subvenţionate de  stat (fără taxă), 5.164 de locuri cu taxă la zi, 400 de locuri la învăţământ la distanţă şi 865 de locuri la învăţământ cu frecvenţă redusă.

universitatea_ovidius_victor_ciupina_02.jpgNoi domenii de licenţă

„Anul trecut am avut mulţi candidaţi. Pe lângă ciclul de licenţă, îl mai avem şi pe cel de masterate. Pentru acesta avem 650 de locuri fără taxă şi 3.174 de locuri cu taxă", a adăugat prof. univ. dr. Ciupină. Rectorul a mai precizat că la Ovidius sunt 55 de programe acreditate şi că, de anul acesta, au apărut domenii noi de licenţă, cum ar fi Sociologie, Arhitectură navală şi Ingineria mediului. De asemenea, anul acesta s-a încheiat primul ciclu Bologna la toate specializările din facultate. Rectorul a pus accent şi pe baza materială a universităţii, completată de curând cu un nou campus, dar şi cu consolidarea şi transformarea Aulei Magna din sediul de pe bulevardul Mamaia. Prof. univ. dr. Victor Ciupină a mai menţionat un lucru foarte important: dacă iniţial se stabilise un cuantum al taxelor, înainte de criza economică, în prezent, forma acestora a devenit una acceptabilă. „Spre exemplu, la specializarea canto, taxa de şcolarizare a fost micşorată de la 100 de milioane lei vechi, sumă stabilită iniţial, la 50 de milioane lei vechi. La pedagogie muzicală, am redus de la 50 de milioane la 35 de milioane lei, iar la chimie, de la 45 de milioane la 28 de milioane lei", a mai spus rectorul. Un lucru este cert: Universitatea Ovidius este pregătită, din toate punctele de vedere, să-şi primească noii studenţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ati uitat 15 Jul, 2009 07:48 http://www.univ-ovidius.ro