Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siguranţa şi sănătatea, pe minus Etnobotanicele şi strada Traian lipsesc dintre priorităţile lui Mazăre

ro

22 Jan, 2011 00:00 1660 Marime text
3_palaz_chiru.jpgChestionarul pe care primarul Radu Mazăre l-a dat spre completare constănţenilor, pentru ca aceştia să decidă încotro să meargă banii oraşului, nu conţine anumite probleme foarte importantei ale urbei.

Printre acestea se află eliminarea magazinelor de etnobotanice şi remedierea situaţiei de pe strada Traian, acolo unde surparea malului poate pune în pericol siguranţa cetăţenilor. În ceea ce priveşte spice shop-urile, Mazăre şi-a exprimat foarte clar poziţia. El nu consideră că poate face ceva pentru închiderea locurilor de unde tinerii îşi procură substanţe care le fac rău, în ciuda faptului că în mai multe localităţi din ţară şi din judeţ s-au aprobat hotărâri de Consiliu Local prin care acestea au fost închise. Unul dintre cei mai mari luptători împotriva magazinelor de vise este chiar prefectul Judeţului, Claudiu-Iorga Palaz. La auzul faptului că problema etnobotanicelor nu se află în chestionarul lui Mazăre, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că aceasta este încă o dovadă a dezinteresului primarului. "Eu iau în calcul că nu a fost o formă finală a chestionarului şi aştept în continuare ca administraţia locală să mă sprijine în demersul de a închide magazinele de vise. Dar, trebuie să luăm în calcul şi faptul că ce este important pentru unii, nu este important pentru alţii.", a explicat prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

Apel pentru faleză şi Peninsulă

Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru, s-a lovit anul trecut de o problemă foarte importantă pentru constănţeni: surparea străzii Traian din cauza lucrărilor de construcţie ale unui mall.
Evident, proiectul de pe strada Traian a fost avizat de Primăria condusă de un Radu Mazăre, prezent la inaugurarea lucrărilor. Mai mult, edilul a şi lăudat investiţia, de care era foarte încântat. Uite cum în ultimii ani, lucrările au dus la surparea străzii, situaţie care s-a agravat anul trecut şi care va persista şi anul acesta. Locuitorii din zonă sunt foarte speriaţi de ceea ce ar putea urma şi de faptul că blocurile în care stau ar putea avea de suferit. Chiar dacă problema este foarte importantă şi poate pune în pericol siguranţa unor cetăţeni care poate că l-au votat, primarul Radu Mazăre nu a trecut strada Traian pe lista priorităţilor din chestionarul pe care l-a dat spre completare constănţenilor, care au sarcina de a spune încotro să se ducă puţinii bani ai oraşului. Cel mai implicat în remedierea situaţiei de pe strada Traian, inspectorul-şef al IJC, Christian Gigi Chiru, s-a declarat surprins de lista de priorităţi a primarului: "Am aflat cu interes care sunt priorităţile administraţiei Mazăre pe anul 2011 şi am constatat cu stupoare că falezele din zona Peninsulară, din zonele cuprinse între Poarta 1 şi Poarta 6, strada Traian, podurile, precum şi clădirile din zona veche a oraşului, aflate în proprietatea municipalităţii sau a societăţilor în care primăria este acţionarul majoritar, lipsesc de pe lista anunţată de domnul primar. Acesta este motivul pentru care adresez un apel de a include pe lista priorităţilor şi obiectivele enumerate, care, în opinia mea, reprezintă adevărata prioritate a oraşului. Aşa cum am promis, obiectivele pe care deocamdată primarul Mazăre le omite, constituie o prioritate şi rămân în atenţia IJC, care va proceda în continuare la verificarea, constatarea şi sancţionarea, după caz, a factorilor responsabili pentru o rezolvare normală, firească şi legală a acestor puncte sensibile din municipiul Constanţa".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tanti Gina 23 Jan, 2011 14:18 De 10 ani votam Mazare si cu ce ne-am ales? Avem un oras inchis, cu taxe aberante, cu sosele asfaltate in care capacele de canalizare sunt adevarate capcane, centrul istoric lasat in paragina, iluminatul stradal aprins in zig-zag noaptea iar uneori este lasat sa arda in miezul zilei, locuinte pentru tineri construite heirupist la preturi mari si fara clientela solvabila, haite de caini agresivi, reglari de conturi in plin centru, magazine de vise, lipsa parcarilor, locuri de joaca pt. copii lasate in paragina, zona industriala neasfaltata si plina de noroaie unde prostitutia este la ea acasa, parcuri ciuntite, lipsa investitorilor, lipsa locurilor de munca, o statiune sufocata de betoane cu o telegondola care pleaca de nicaieri si ajunge nicaieri, situri arheologice acoperite de gunoaie, trotuare distruse de vreme si lucrari haotice, un oras in care te dai jos din tren si dai cu nasul de o epava de prost gust flancata de tot soiul de panouri publicitare jerpelite, inundatii, biserici pe trotuar, inzapeziri, cluburi de pensionari inchise, pomeni electorale gen pui, orez, ulei, un oras lasat in bezna de sarbatori datorita unei ambitii de pui trantit, un port turistic patronat de tot felul de containere si garduri hidoase, constructii demarate cu taieri de panglici si apoi parasite, faleze prabusite, concedii lungi si dese, vaicareli, editoriale foto, gagicareala, transmisii din cada, salturi cu parasuta, scufundari cu rechini, interviuri neinteligibile in cluburi de noapte, defilari, concursuri de miss, ratoieli, colectii de masini, carnaval, dansul pinguinului, sporturi extreme, babe isterice, mici si bere, alegeri, 60%, primar fara numar in concediu fara plata.
  • dani 23 Jan, 2011 14:01 mazare da autorizatie ptr. discoteca in centrul C-tei, str.Sarmisegetuza nr.5 intre locuinte, iar oamenii nu pot sa se odihneasca in casele lor, ptr.ca dudie peretii si geamurile din cauza tobelor, am ajuns cu nervii la pamant.In ce tara traim frate??
  • andy 23 Jan, 2011 12:08 cei mai tari din oras Palaz si Gigi Chiru, le-o da in barba lu Mazarel si lu Porcusor in fiecare zi.
  • constanteni 22 Jan, 2011 11:17 pai mazare parca si-a mai tras o expertiza proprie si personala,cu bani luati de la gura constantenilor,pentru strada traian.poate se sesizeaza institutiile abilitate in acest sens,de la centru,avand in vedere ca s-a pus in pericol siguranta si securitatea locatarilor,dar si devalorizarea apartamentelor din zona !!!!
  • Alexa 22 Jan, 2011 08:36 Palaz Chiru cei mai tari. Ei si inca vreo 3-4 directori de la PDL care chiar se implica.
  • gigel 22 Jan, 2011 08:36 in lista de prioritati a edilului stau soseaua de coasta,pasarela si constructiile din mamaia,mallurile si ocuparea lor cu chiriasi bugetari,ce mai afacerile si nu consecintele unor planuri haotice in detrimentul a mii de proprietari din zona traian !!!