Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul Primariei Mangalia, acuzat de nerespectarea atributiilor

ro

16 Jul, 2009 02:25 1945 Marime text

cap_1.jpgGrupul celor zece aleşi locali aflaţi în conflict cu primarul Mangaliei susţine că a solicitat Comisiei de Disciplină din Prefectura Constanţa să-i verifice secretarului instituţiei, Daniel Vlădescu, activitatea din ultimele şase luni

Motivul invocat de unul dintre consilierii locali, Paul Foleanu, ar fi lipsa secretarului de la şedinţele extraordinare din ultimele şase luni. Pe de altă parte, prefectul Liviu Brăiloiu susţine că nu s-a primit nimic la Prefectura Constanţa, iar primarul Mangaliei declară că „nimeni nu este în pericol, toată lumea e liniştită". 

Amânarea procesului de dizolvare a Consiliului Local Mangalia vine pe fondul unor iniţiative pe care cei zece consilieri opozanţi ai primarului Mihai Claudiu Tusac le-au avut în ultima săptămână. Din declaraţiile acestora, la secretariatul Primăriei Mangalia au fost depuse toate dosarele şedinţelor extraordinare, convocate şi ţinute de majoritatea consilierilor timp de şase luni (din ianuarie şi până în prezent), care conţin proiectele de hotărâre (aproximativ 33) propuse şi adoptate, dar şi procesele verbale. „Am solicitat cu această ocazie primăriei să se pronunţe cu privire la legalitatea acestor documente, pentru că era obligaţia secretarului să fie prezent la şedinţe şi să înainteze documentele adoptate prefectului în termenul legal de zece zile. La Prefectura Constanţa am depus, în urmă cu aproape două săptămâni, aceleaşi documente şi îi solicităm prefectului să efectueze un control de legalitate în ceea ce priveşte proiectele votate", ne-a declarat consilierul local Paul Foleanu.

Acesta susţine că s-a înaintat şi o adresă la Comisia de Disciplină de la Prefectura Constanţa, în care se solicită luarea de măsuri împotriva secretarului primăriei, Daniel Vlădescu, şi verificarea activităţii pe care o desfăşoară. „Am înaintat şi o solicitare la Agenţia Naţională a Funcţionarului Public, prin care cerem retragerea avizului în baza căruia Daniel Vlădescu îşi exercită munca, pentru nerespectarea atribuţiilor de serviciu, dar şi o adresă către Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin care solicităm un control de legalitate cu privire la activitatea secretarului Primăriei Mangalia", conchide Paul Foleanu.

primaria_mangalia.jpgTusac şi Brăiloiu nu ştiu nimic

În replică, prefectul Liviu-Tit Brăiloiu a susţinut că nu a primit nicio solicitare referitoare la verificarea activităţii secretarului Primăriei Mangalia, însă dacă acest lucru se va întâmpla, va face tot posibilul astfel încât să clarifice situaţia: „În loc să se ocupe de deblocarea situaţiei, ei se ceartă de şase luni încoace. Singurii care au de suferit de pe urma disputelor şi ambiţiilor nu sunt nici consilierii, nici primarul, ci locuitorii municipiului. Ei îşi fac ambiţii personale. Dacă voi vedea că aspectele semnalate sunt reale, atunci voi interveni în consecinţă", a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Contactat telefonic, Claudiu Tusac s-a arătat foarte iritat de „găinăriile de doi lei ale unor oameni care nu îşi fac treaba pentru care sunt plătiţi", declarând că nu ştie nimic despre acest subiect şi nici nu este interesat să afle ce au mai pus la cale cei care „vor să îl bage în scandalul lor". „Nu este nimeni în pericol, aici toată lumea este liniştită. Noi avem probleme mult mai importante decât nişte plângeri şi verificări pe care le cer cei care nu au temei", a susţinut edilul Mangaliei.

Vlădescu este cel de al doilea jurist din primărie reclamat autorităţilor în drept. Camelia Năftică, consilier juridic al aceleiaşi instituţii, a fost reclamată pentru abuz în serviciu, de către consilierii locali.

Consilierul local consideră că cererea de dizolvare pe care o are de soluţionat Tribunalul Constanţa va avea un rezultat favorabil celor zece consilieri şi că va fi respinsă de instanţă, fiind fără vreun temei juridic. În urma declaraţiilor repetate ale „celor zece", în cazul în care vor avea câştig de cauză, aceştia sunt decişi să meargă mai departe, urmând să înainteze o plângere penală împotriva edilului local, pentru abuz în serviciu.

{mos_ri:Daniel Vladescu,Mangalia}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii