Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ravene de 50 de metri pe plaje (galerie foto)

ro

14 Jul, 2009 02:24 1876 Marime text
cap_4.jpgReprezentanţii Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral (DADL) au intervenit, în cursul serii de duminică spre luni, pentru remedierea şanţurilor formate pe plaja Mamaia şi Constanţa, în urma averselor înregistrate în acest week-end. 

După ploile torenţiale căzute sâmbătă, care au făcut ravagii în mai multe localităţi din judeţ, şi plajele au avut de suferit. Potrivit unui comunicat venit din partea DADL, în urma scurgerilor de apă de pe terenurile limitrofe, aleile şi drumurile de acces, pe suprafeţele de plajă s-au produs mai multe şanţuri de dimensiuni însemnate care au dus apa căzută din precipitaţii către mare.

În urma monitorizărilor făcute de reprezentanţii DADL referitoare la distrugerile produse de precipitaţiile abundente căzute, s-a constatat că plajele cele mai afectate au fost cele din Mamaia. Astfel, cea mai mare ravenă s-a produs în nordul terasei Cleopatra, în lungime de 50 de metri, lăţime trei metri şi adâncime 50 de centimetri, apele distrugând câteva trepte de beton care aveau acces la plajă. Două ravene de aceeaşi lungime s-au format şi pe plaja Modern din Constanţa. Şi în dreptul hotelului Victoria din Mamaia, apele au format o ravenă de 35 metri lungime şi cinci metri lăţime şi adâncă de 50 de centimetri.

Nici zona plajei Zorilor nu a fost ocolită de ravagiile  provocate de natura dezlănţuită. Aici apele au format trei ravene mari, de 35 metri, 15 metri, respectiv 40 de metri lungime şi late între doi şi cinci metri. 

Pe lângă plajele din Mamaia şi Constanţa, ploaia, vântul şi vijelia au produs pagube şi în Eforie Nord şi Eforie Sud. Dacă în staţiunea din nord, ravenele formate au avut dimensiuni mici, nu acelaşi lucru se poate spune în cea din sud. Aici s-au creat trei ravene mai mari, cu lungimi cuprinse între trei şi zece metri, cu lăţimi de doi metri şi adâncimi de 50 - 70 de centimetri.

În această situaţie, încă de duminică după-amiază, după ce precipitaţiile s-au oprit, echipele DADL au început să intervină pentru a remedia situaţia, problemele din Mamaia fiind rezolvate, până ieri la orele prânzului, în proporţie de 90%, iar în cursul serii de luni, echipele urmau să se ocupe de zona Eforie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii