Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramada Mamaia - hotel cu beneficiar necunoscut

ro

01 Oct, 2009 04:48 9455 Marime text

Primarul Radu Mazăre a reluat ieri, la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local, subiectul hotelului de 17 milioane de euro care se va construi în Mamaia.

Este vorba despre o unitate de cazare sub brand-ul Ramada, în legătură cu care se arată tare mândru. Însă, Mazăre nu este numai mândru, ci şi secretos în privinţa investitorilor şi a locului pe care se va înălţa hotelul. „Mamaia reprezintă un potenţial şi asta înseamnă că tot ceea e am făcut noi aici, de la bărci la samba, a adus un plus de turişti şi conferă o garanţie ca şi staţiune turistică. Din câte ştiu, este vorba despre un teren cumpărat de la primărie, un minigolf activ, cumpărat de la Mamaia SA". Virgil Cîrstea, directorul Mamaia SA, spune că nu are idee despre o asemenea tranzacţie, care probabil că a fost făcută în perioada în care s-a privatizat societatea pe care o conduce în prezent. Pentru a ne lămuri, am apelat la reprezentanţii firmei De Silva Intermed, cea care deţine hotelul Ramada Nord din Bucureşti. Mai mult decât atât, Virgil Călina, asociat şi administrator al firmei, şi-a arătat în trecut dorinţa de a extinde lanţul Ramada şi în Constanţa. „Nu este investiţia noastră. Nu facem niciun hotel în Mamaia. Noi avem un proiect rezidenţial în Mamaia Nord, însă deocamdată nu am obţinut nici autorizaţia de construire. Proiectul este în stand-by", a declarat Izabela Negoescu, reprezentantă a De Silva Intermed SRL.

Legătura Călina - Borcea

Cu o avere estimată la 36 - 39 milioane de euro, Călina este nimeni altul decât naşul lui Ilie Năstase, celebrul tenismen. Cunoscut iubitor al clubului Dinamo, Năstase i-a insuflat pasiunea sa şi părintelui spiritual. Nu de alta, însă terenul pe care afaceristul va construi în Mamaia este cumpărat de la unul dintre acţionarii echipei din şoseaua Ştefan cel Mare, Cristian Borcea. Mai mult decât atât, pământul a intrat în atenţia anchetatorilor DNA, în celebrul dosar instrumentat împotriva primarului Radu Mazăre, privind retrocedările. Proiectul lui Călina este evaluat la 8.279.459,16 lei şi are propusă o perioadă de execuţie de doi ani. Complexul va conţine trei blocuri cu patru etaje şi unul de cinci. Imobilul cu cinci nivele va avea 20 de apartamente cu două camere, 20 de garsoniere şi patru penthouse-uri. Celelalte trei construcţii vor avea câte 20 de apartamente cu două camere şi două penthouse-uri. Terenul cumpărat de la şeful „câinilor roşii" are o suprafaţă de 16.559,58 metri pătraţi şi este format din două loturi, 3 şi 4.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • FURNIZOR AL LUI CALINA 02 Nov, 2010 18:56 INTREBATI-L MAI BINE PE MARELE AFACERIST VIRGIL CALINA DE CE NU ISI PLATESTE DATORIILE SI TRAGE TEAPA LA FURNIZORI.
  • tot eu 07 Oct, 2009 00:40 Ala e stelist, Celalalt dinamovist, Tu esti bota...ist (daca habar nu ai care-i treaba pe aici); asa ca las-o mai moale cu afirmatiile, ca...miroase.
  • cainii rosii 01 Oct, 2009 05:01 Ilie Nastase e stelist Ion Tiriac e dinamovist articol scris la misto