Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Pentru o viata sanatoasa", la final

ro

28 Nov, 2009 02:40 1165 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa anunţă finalizarea proiectului „Pentru o viaţă sănătoasă".

Acest proiect, cu o durată de 11 luni, a fost finanţat prin Programul PHARE 2006 - Accelerarea Implementării Strategiei Naţionale de Îmbunătăţire a Situaţiei Rromilor, având un buget total de 54.989,9 euro. A fost implementat de către Consiliul Judeţean Constanţa, în parteneriat cu Autoritatea de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa şi Asociaţia ,,Speranţă şi Încredere", în 16 localităţi din judeţ, astfel: Constanţa, Mangalia, Hârşova, Băneasa, Năvodari, Medgidia, Ovidiu, Cernavodă, Murfatlar, Valu lui Traian, Negru Vodă, Galiţa, Cobadin, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Dobromir.

Activităţile proiectului au vizat crearea unor Grupuri de Iniţiativă ale Tinerilor Voluntari şi a unor echipe comunitare interdisciplinare. De asemenea, s-au derulat activităţi de examinare a problemelor de sănătate publică, activităţi de conştientizare şi educaţie asupra importanţei prevenirii îmbolnăvirilor, organizarea unor cursuri de perfecţionare a mediatorilor sanitari şi de instruire în combaterea discriminării pentru medicii de familie, autorităţi şi funcţionari din cele 16 localităţi. Totodată, s-a înfiinţat un ONG format din membrii Grupului de Iniţiativă a Tinerilor Voluntari din cele 16 localităţi.

Luni va avea loc activitatea finală a acestui proiect, care se va desfăşura în aula Bibliotecii Judeţene, începând cu ora 11.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii