Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Eforie dă în folosinţă 120 de locuinţe sociale

ro

18 Nov, 2010 00:00 3019 Marime text
eforie_sud_primaria_sediu.jpgAutoritatea locală din Eforie a finalizat cele 120 de locuinţe sociale din incinta fostei fabrici de gheaţă. Până mâine, beneficiarii vor semna contractele de închiriere.

Locuinţele au fost construite în cadrul programului iniţiat în 2006 şi au fost finalizate în cursul acestui an cu lucrările de amenajare exterioară. Unităţile locative în care beneficiarii se vor muta în maxim trei săptămâni au parchet, gresie, faianţă, uşi securizate, centrală proprie, iar băile şi bucătăriile sunt dotate cu obiecte sanitare."Prin repartiţia acestor locuinţe, dar şi a următoarelor 124 de garsoniere şi apartamente ce se construiesc, de asemenea, în Eforie Sud, sperăm să rezolvăm problema locativă la nivelul oraşului. La acestea se adaugă şi cele 60 de ANL-uri - locuinţe pentru tineri destinate închirierii - date în folosinţă în luna noiembrie 2009. Având în vedere faptul că între anii 1989 - 2007 în Eforie nu s-a construit nici măcar un apartament, sunt fericit să spun că acesta este al doilea proiect finalizat", a precizat primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Locuinţe pe bulevardul Soarelui

Primarul oraşului Eforie a inaugurat în 2009 şi lucrările la blocurile de locuinţe sociale situate pe bulevardul Soarelui din Eforie Sud, la o distanţă de 300 de metri de mare. Prima etapă a proiectului prevede construcţia a două blocuri cu regim de înălţime P+8, respectiv a 124 de unităţi locative (36 de garsoniere, 72 de apartamente cu două camere şi 16 apartamente cu trei camere). Valoarea proiectului este de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, din care procentul aferent lucrărilor de construcţii şi montaj reprezintă fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar partea privind lucrările de amenajare, respectiv reţelele pentru utilităţi şi cele de amenajare (locuri de joacă, parcări etc) sunt sume ce vor fi suportate de la bugetul administraţiei publice locale. Unităţile locative se vor închiria contra sumei de 1,43 lei/mp (valoare stabilită conform prevederilor legale) cazurilor sociale ce provin în mare parte din rândul persoanelor evacuate în baza Legii 10. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Eforie, suprafaţa totală pe care se va întinde proiectul este de aproximativ 8.000 de metri pătraţi şi provine din domeniul privat al oraşului Eforie. În proiectul pentru această zonă sunt prevăzute a se realiza şi 145 de locuri de parcare, două locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi amenajări peisagistice, iluminat stradal şi ambiental, căi de acces, alei şi platforme asfaltate, mobilier şi dotări urbane, transport în comun. La Primăria oraşului Eforie s-au înregistrat un număr de aproximativ 800 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe, o parte dintre solicitări fiind invalide din cauza neîndeplinirii condiţiilor de atribuire sau a dosarelor incomplete. Autoritatea locală a mai atribuit în ultimii trei ani şi 500 de loturi de teren în vederea construirii unei case.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii