Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Portdrapelul care aduce medalii" Mara Constantin, copilul-surpriză al înotului de performanţă (galerie foto)

ro

05 Jul, 2012 01:36 4938 Marime text

cap_3.jpgTânăra Mara Constantin, una dintre speranţele sportului constănţean, despre care scriam în luna martie a acestui an, numără acum noi distincţii în palmaresul său.

Mara a participat recent la Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii 11 - 13 ani din Brăila, unde a devenit dublă campioană naţională la 100 de metri liber şi la 50 de metri fluture şi de două ori vicecampioană la probele 100 de metri liber şi 50 de metri spate. Tot în cadrul acestei competiţii, derulată în perioada 28 iunie - 1 iulie, Mara Constantin a obţinut medalia de bronz la proba 200 de metri liber, a ocupat locul 4 la proba 100 de metri spate şi locul 7 la 200 de metri mixt.

„Un copil excepţional"

Mara face înot de performanţă de patru ani, la Palatul Copiilor din Constanţa, iar la Clubul Sportiv Farul este îndrumată de profesorul antrenor Gina Handrea, care l-a pregătit şi pe cunoscutul înotător de performanţă Răzvan Florea. Despre recentele performanţe ale Marei, Gina Handrea ne-a declarat: „Sunt mulţumită de toţi copiii pe care-i am în pregătire, dar, pentru că vorbim despre Mara, sunt foarte mulţumită de rezultatele ei, pentru că a muncit extraordinar de mult, este un copil excepţional. Este portdrapelul care aduce medalii". Antrenoarea a subliniat faptul că, în cazul Marei, noile medalii din palmares sunt cu atât mai remarcabile cu cât micuţa de doar 11 ani, elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu", a terminat clasa a V-a cu media 10, fiind primul elev din clasa sa.

Cât priveşte Campionatul Naţional de Nataţie de la Brăila, Gina Handrea a explicat că a fost o competiţie dificilă, care s-a derulat într-un bazin de 50 de metri lungime: „Copiii de la Constanţa se pregătesc într-un bazin de doar 25 de metri lungime. Deci, pentru ei, pentru Mara, a fost vorba despre o adaptare suplimentară. Mai mult, concursul a avut loc în aer liber, a trebuit să se adapteze şi la presiunea aerului de afară, la căldura insuportabilă".

De trei ori aur, de trei ori argint 

Mara Constantin a câştigat, de asemenea, în urmă cu trei săptămâni, mai multe medalii în cadrul Cupei TYR Baia Mare. Este vorba despre medalia de aur la trei probe, şi anume 50 de metri fluture, 100 de metri fluture, 100 de metri spate, şi trei medalii de argint, la 50 de metri spate, 100 de metri liber şi 50 de metri liber. Din totalul de şapte probe, Mara a urcat pe podium pentru rezultatele a şase dintre acestea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Romi 20 Jul, 2012 10:48 Felicitari Mara pentru performantele obtinute. Tine-o tot asa ! Felicitari doamnei antrenoare si bineinteles parintilor.
  • Camelia Radu 17 Jul, 2012 15:14 Felicitari Maruta!Felicitari doamna Handrea! Mult succes in continuare! Cat mai multe medalii si trofee!
  • carmen 11 Jul, 2012 17:18 Bravo!!!!You are the best!
  • dragan nicoleta 10 Jul, 2012 12:18 FELICITARI esti cea mai tare.