Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat între Primăria Năvodari şi Grupul Rompetrol Elevii din Năvodari au o nouă bază sportivă (galerie foto)

ro

17 Nov, 2011 01:00 3473 Marime text
cap_5.jpg „Este crezul nostru că trebuie să ne implicăm în programe comunitare, pentru că este crezul nostru că trebuie să dăm societăţii înapoi cât mai multe"

Grupul Rompetrol, prin programul naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare", a reuşit să atragă 70 de voluntari din companie, dar şi din comunitate, pentru transformarea unui teren viran într-o bază sportivă dedicată elevilor din oraşul Năvodari. Grupul a sprijinit şi financiar realizarea acestui proiect de mediu cu 10.000 de euro. „Am venit în întâmpinarea propunerii comunităţii locale de a crea primul teren de sport pentru elevii din Năvodari şi împreună am reuşit să transformăm un teren viran într-un spaţiu pentru practicarea sportului. Prin implicarea acestora, considerăm că investiţia în sănătate va fi continuată şi susţinută atât de autorităţile locale, dar mai ales de comunitate şi de tinerii care sunt principalii beneficiari ai acestui proiect", a declarat Alexey Golovin, director Marketing şi comunicare al Grupului Rompetrol.

Acesta a explicat, în discursul susţinut în faţa elevilor Şcolii „Grigore Moisil" din Năvodari, că Rompetrol se implică activ în proiecte comunitare, iar acesta dezvoltat la Năvodari este parte a platformei companiei: „Investim în programe comunitare încă din 2007, investiţiile au ajuns la 700-800 de mii de dolari, iar la nivel de grup suma depăşeşte 2 milioane de dolari. Echipa de management investeşte în astfel de programe şi este crezul nostru că trebuie să ne implicăm în programe comunitare, pentru că este crezul nostru că trebuie să dăm societăţii înapoi cât mai multe".

Dezvoltarea Năvodariului

rompetrol.jpg

Alexandru Nicolcioiu, vicepreşedintele diviziilor Rafinare şi Petrochimie din cadrul Grupului Rompetrol, şi-a amintit cu plăcere începuturile platformei de la Midia: „În 1975, Năvodariul avea 6.000 de locuitori. În 1975, a început construcţia acestei platforme de la Midia, care se dezvoltă în fiecare an şi creează locuri de muncă, creează posibilităţi pentru ca locuitorilor din Năvodari să le fie vieţile mai uşoare. Sunt convins că cel puţin jumătate din părinţii voştri, ai celor care sunteţi aici, au lucrat pe această platformă. Acum, Năvodariul are 40.000 de locuitori, este pe locul doi în judeţ ca număr de locuitori. Eu cunosc Năvodariul din 1956, când aveam 5 ani, când se construia Combinatul Chimic USAS, pentru că am avut un frate care a lucrat acolo şi viaţa a făcut de aşa natură ca unul să lucreze în rafinărie o viaţă întreagă, iar celălalt la combinat o viaţă întreagă. Acel om l-a crescut pe primarul vostru, Matei".

Şi primarul Nicolae Matei le-a vorbit elevilor de la Şcoala „Grigore Moisil", despre implicarea companiei în viaţa oraşului, despre cum urbea s-a dezvoltat în ultimii ani, dar, bineînţeles, şi despre planurile de viitor.

„Rompetrol este mândria oraşului Năvodari"

rompetrol_2.jpg

„Da, am fost coleg de serviciu cu fratele domnului Nicolcioiu şi am învăţat multe de la dânsul. M-a ajutat ca să iau startul ca om de afaceri şi mi-a aprobat ca într-o magazie de biciclete să fac o consignaţie. Şi după mulţi ani nu l-am dezamăgit, pentru că înainte de a fi primar sunt om de afaceri şi, ca om de afaceri, am evoluat foarte mult. Şi Năvodariul a evoluat foarte mult în ultimii trei ani şi, după Constanţa, a devenit al doilea oraş ca populaţie, dar nu numai. Am depăşit şi Mangalia şi Medgidia. Cred că voi, copiii, vedeţi schimbările din Năvodari. Avem o bună colaborare, o a doua colaborare cu Rompetrol, firmă foarte importantă la nivel naţional, nu numai local. Rompetrol este mândria oraşului Năvodari".

Începută pe 15 august, ecologizarea terenului viran de 2.610 mp a fost un prilej pentru educarea şi atragerea comunităţii în promovarea protecţiei mediului prin seminarii şi expoziţii de pictură pe teme ecologice în şcolile din oraş. În ultima zi a proiectului, Rompetrol a organizat un workshop pe teme de protecţia mediului, la care au participat 60 de elevi de la Şcoala „Grigore Moisil" şi de la Liceul „Lazăr Edeleanu". Elevii câştigători au adus comunităţii din Năvodari un premiu de 5.000 de euro, oferit de Rompetrol pentru implementarea următorului proiect de mediu în 2012. „Prin amenajarea singurei baze sportive pentru elevi, am creat noi oportunităţi pentru copiii şi tinerii din Năvodari, un cadru de recreere, socializare şi competiţii sportive", a declarat Daniela Marin, coordonatorul proiectului din partea Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari. De noul teren de sport, cu tribune, coşuri ecologice şi un spaţiu verde, vor beneficia cei aproximativ 4.000 de copiii din unităţile de învăţământ din oraşul Năvodari, patru şcoli generale şi un liceu. În 2010, comunitatea din Năvodari a fost sprijinită cu 50.000 de lei de la Rompetrol pentru reabilitarea şi dotarea cabinetului stomatologic şcolar din incinta Liceului „Lazăr Edeleanu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii