Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papari se joaca de-a „na terenul, da terenul"

ro

27 May, 2009 02:30 4480 Marime text
aurel_papari_10.jpgÎn şedinţa de Consiliu Local din octombrie 2008, aleşii locali au votat vânzarea prin negociere directă a unui teren de 5.619 mp către SC Mioriţa SA. 

În fapt, era vorba despre o suprafaţă alăturată Hotelului Şaguna din Mamaia, iar tranzacţia viza întregirea proprietăţii complexului hotelier (...) conform PUD Mamaia. „Terenul este domeniul privat al municipiului Constanţa, adiacent proprietăţii solicitantului", se arată în proiectul de hotărâre din octombrie anul trecut. Însă... surpriză. În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână se va vota îndreptarea erorii materiale produse de votul din toamna lui 2008. Potrivit declaraţiilor viceprimarului Decebal Făgădău, municipalitatea a realizat că vânzarea nu este conformă cu PUD-ul staţiunii şi că terenul în cauză trebuie să-şi păstreze funcţiunea de parcare/spaţiu verde/alei de acces. „Pur şi simplu nu i se dădea o destinaţie corectă", a declarat Făgădău. Pe de cealaltă parte, rectorul Aurel Papari, administratorul SC Mamaia 2001 SA, a explicat că proiectul viza spaţiul verde din jurul hotelului şi aleile de acces. „Noi avem drept de preemţiune, însă s-a demonstrat că nu tot spaţiul este construibil. Trebuie că vedem cât la sută din spaţiu este pentru alei, cât pentru spaţii verzi şi cât pentru construcţii", a declarat Papari. Rectorul Universităţii Andrei Şaguna şi-a declarat convingerea că vor reuşi să achiziţioneze parcela într-un final: „Noi o întreţinem, pe cheltuiala noastră, şi este normal să o avem. Ne revine de drept".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 13 Jun, 2009 23:41 Mai bine ati scrie si ce alte ilegalitati mai comite pseudorectorul Papari http://www.ziare.com/Papari_doctorul_Diazepam-2303.html