Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprire programată la Petromidia

ro

21 Sep, 2011 03:18 1877 Marime text
Rompetrol_Petromidia_03.jpgRompetrol Rafinare, membră a Grupului Rompetrol, va întrerupe activitatea de producţie în perioada 22 octombrie - 3 noiembrie (data estimată), pentru realizarea lucrărilor tehnologice programate anul acesta.

În această perioadă, Rompetrol Rafinare va asigura din stocuri livrările de produse către clienţi.

Oprirea va viza în principal înlocuirea catalizatorilor din principalele instalaţii ale rafinăriei, pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii combustibililor Rompetrol Rafinare, şi lucrări de mentenanţă programată şi modernizări, care pot fi realizate doar în timpul opririi instalaţiilor.

În acelaşi timp, se vor efectua lucrări pentru integrarea în fluxul tehnologic a noilor instalaţii din pachetul de investiţii, care va permite atingerea de către rafinăria Petromidia a unei capacităţi de procesare de 5 milioane de tone de materie primă în 2012. Până la finalul acestui an, urmează să fie finalizate proiectele de modernizare a instalaţiei de desulfurare gaze de rafinărie, transformarea instalaţiei de desulfurare distilat de vid în instalaţie de desulfurare motorină, construcţia unei instalaţii noi de producere azot şi a unui nou sistem de facle. În primul trimestru al anului 2012 vor fi finalizate şi integrate în procesul de producţie trei instalaţii noi, fiind vorba despre instalaţia de hidrocracare blândă, instalaţia de producere a hidrogenului şi instalaţia de recuperare sulf.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii