Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu eroilor la Monumentul Ostasului Sovietic

ro

08 May, 2010 03:25 958 Marime text
Ieri dimineaţă, la Cimitirul Central Constanţa, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul ostaşilor şi ofiţerilor sovietici, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la victoria trupelor româno-ruse asupra fascismului.

La ceremonie au participat Excelenţa Sa, Victor Demin, Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, prefectul Claudiu Palaz, militari, ofiţeri şi generali, activi sau rezervişti şi cetăţeni ai municipiului. În discursul său, Victor Demin a menţionat actele de vitejie şi eroism ale trupelor armatei române care s-au luptat umăr la umăr cu cele sovietice pentru libertatea şi independenţa naţională şi a subliniat faptul că fascismul nu are nici o şansă de a renaşte.

Au depus coroane de flori Excelenţa Sa, Consulul Rusiei, prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, locţiitorul Comandamentului Flotei, comandorul Alexandru Mîrşu, generalul de brigadă Vasile Hermeneanu, alte oficialităţi şi reprezentanţi ai comunităţilor ruse din judeţ.

După încheierea ceremonialului, prefectul Constanţei a declarat că soldaţii trebuie comemoraţi, indiferent de pe ce meleaguri sunt. Vicepreşedintele CJC a subliniat recunoştinţa sa veşnică pentru toţi cei care şi-au dat viaţa pentru pacea şi bunăstarea noastră de azi, iar comandorul Alexandru Mîrşu a concluzionat că a fost un moment de camaraderie ostăşească pe care se cade să-l cinstim aşa cum se cuvine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii