Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzica si voie buna pe dealul de la Valea Seaca Peste 5.000 de participanti au serbat Zilele comunei Valu lui Traian

ro

10 May, 2010 02:33 3549 Marime text
valu_lui_traian.jpgLocuitorii comunei Valu lui Traian au petrecut ieri, cu mic cu mare, pe dealul de la Valea Seacă, alături de primarul Florin Mitroi şi de invitaţi. La eveniment au fost prezente aproximativ 5.000 de persoane.

Dealul, pe care de opt ani se organizează această petrecere, a răsunat de muzică şi voie bună. Grătarele cu mici au sfârâit în continuu, pentru că gazdele au avut de pregătit nu mai puţin de 20.000 de mici, care au fost „stinşi" cu două tone de vin şi 30 de butoaie cu bere. Sărbătoarea are, începând din acest an, o triplă semnificaţie. Pe lângă serbarea deschiderii sezonului de păşunat şi celebrarea Zilei Familiei, locuitorii au sărbătorit şi Zilele Comunei Valu lui Traian. Primarul Florin Mitroi a precizat că printr-o hotărâre aprobată săptămâna trecută de către Consiliul Local, s-a stabilit ca, în fiecare an de acum înainte, în perioada 9-14 mai să se serbeze Zilele comunei Valu lui Traian. Edilul a precizat că deşi traversăm o criză, oamenii mai trebuie să se mai şi distreze pentru a mai uita de griji. „Sper din tot sufletul să ne bucurăm împreună de realizările noastre. Mi se pare normal să fim alături de oameni. Pentru că muncim împreună, trebuie să ne şi distrăm împreună", a afirmat Florin Mitroi.

Locuinţele sociale vor fi date în folosinţă

Primarul a enumerat câteva dintre proiectele prioritare pe care le are în derulare. El a precizat că în două săptămâni vor fi date în folosinţă locuinţele sociale şi că, lucrările la cele 52 de apartamente de pe stadion sunt în plină desfăşurare. Tot acolo se va construi şi o sală de sport. În plus, la iniţiativa sa, Consiliul Local a preluat plata ajutoarelor sociale şi a celor pentru persoane cu handicap, dar şi cel pentru lemne, astfel încât oamenii să nu simtă aceste lipsuri.

La sărbătoarea câmpenească au participat şi colegii de partid ai primarului Mitroi, alături de deputatul Maria Stavrositu, care ieri, şi-a lansat oficial candidatura pentru şefia organizaţiei municipale a PDL Constanţa. „Vreau să vă felicit pentru inteligenţa de a alege aşa un primar gospodar", le-a spus ea locuitorilor. La eveniment a participat şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Serbarea a durat până la lăsarea întunericului, iar pe scenă a urcat o suită de artişti care au încântat publicul. Dintre aceştia îi amintim pe Mariana Edulescu, Nemuritorii, Nicu Albu, Sorin Şuteu, Minodora, Denisa, Liliana Giba, Ionuţ Petreală, Stela Trifan, Aurelian Sava, Liliana Mitrana, Gigi Luca, Florin Decuseară, Ansamblul Ruva, Aydun, Trupa Voie Bună, Ansamblul Valu lui Traian, Cristian Motoi, şi Iuliana Slatov. Nu a lipsit nici de această dată expoziţia cu animale, la care au putut fi admiraţi cei mai mari câini ciobăneşti, cele mai frumoase exemplare de ovine, şi cei mai coloraţi porumbei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii