Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Nu sunt curva politica" (video)

ro

09 Dec, 2009 20:43 2477 Marime text
mazare_declaratii.jpg„Băsescu, ăăă, Băsescu... Geoană a luat 70% în Brazilia"

Primarul Radu Mazăre s-a plâns ieri, că are „o mare dezamăgire şi o mâhnire în suflet", din cauza faptului că locuitorii Constanţei au ales să-l voteze pe Traian Băsescu. Numai că, edilul a putut vedea şi partea plină a paharului: Mircea Geoană a fost preferat de românii din... Brazilia.

Chiar dacă a ameninţat înaintea alegerilor, că dacă Băsescu va fi ales din nou preşedinte el va lua calea pribegiei şi va pleca în Brazilia, Radu Mazăre pare să fi ajuns la sentimente mai bune. Dar pentru cât timp? A recunoscut că a promis că va pleca, însă a întors-o ca la Ploieşti şi a spus că nu a precizat şi data la care îşi va lua rămas bun de la constănţeni: „Nu am spus că o să plec în prima zi după ce este ales Băsescu. O să văd cum decurg lucrurile şi voi pleca atunci când voi dori eu, nu când va dori altcineva. Un lucru tot m-a bucurat. Băsescu, ăăă, Băsescu... Geoană a luat 70% în Brazilia (râde)". S-a lamentat că sunt mulţi aceia care îl vor plecat şi a spus răspicat că nu îl interesează dacă partidul din care face parte va fi în opoziţie sau la guvernare. Ba chiar, a spus că va pleca dacă lucrurile nu vor fi „ok" şi că deocamdată doreşte să dispară de pe scena politică. Motivul este acelaşi: realegerea lui Traian Băsescu. „Nu mă interesează. Şi cred că dacă a ieşit Băsescu, nu vorbesc despre banii şi cadourile care s-au dat pentru alegeri, eu nu vorbesc despre frauda care a fost făcută masiv. Eu vorbesc despre felul în care au votat constănţenii care probabil şi fără această fraudă tot către Băsescu ar fi înclinat şi, ca atare, să facă omu' Guvernul, să o pună pe Sulfina Barbu ministru la Mediu şi aşa mai departe. Şi eu mă întreb de ce au votat constănţenii cu Băsescu, că acum cinci ani de zile, m-au votat pe mine şi pe noi, dup-aia l-au votat pe Băsescu, dup-aia iar pe mine, iar pe noi, la alegerile generale, iar pe Băsescu. Nu ştiu ce vor constănţenii", a declarat Mazăre.

 

„O să anunţ când plec"

Primarul a povestit şi ce le-a spus primarilor PSD-işti din judeţul Constanţa în cadrul unei şedinţe care a avut loc marţi seară: „La şedinţa de aseară le-am spus primarilor PSD, că dacă voi lua decizia să plec, o voi lua în funcţie de cum merg lucrurile şi nu voi dispărea în neant, ci o să-i anunţ în aşa fel încât să ştie oamenii ce au de făcut". Dar cum vede Mazăre viitorul său în Constanţa? A spus răspicat că va rămâne la conducerea oraşului dacă „lucrurile vor decurge normal". Însă, a precizat că „ dacă vor decurge ca până acum, probabil că decizia asta va fi". Adică plecarea. Care nu va avea loc astăzi sau mâine, ci „este o chestiune de luni de zile". A repetat că nu îl mai interesează aspectul politic al existenţei şi că atitudinea sa nu are nicio legătură cu partidul din care face parte, ci „numai Băsescu, Guvernul şi ce mi se întâmplă mie personal şi ce se întâmplă oraşului". Apoi, a revenit aproape obsesiv la problema votului pro-Băsescu al constănţenilor: „Eu am o dezamăgire şi o mâhnire în suflet pentru că aceşti ultimi cinci ani, ca să nu îi iau pe toţi zece, m-am zbătut ca să fac să meargă lucrurile bine în oraş. Nu poate contesta nimeni lucrul acesta. Iar Băsescu s-a zbătut să meargă prost în oraş. Nu era normal să îi pun să aleagă?! Am o dezamăgire. Nu mă întrebaţi de ce mă votează pe mine şi pe noi la general şi pe Băsescu la preşedinte". Mazăre a fost întrebat dacă s-a gândit să demisioneze din PSD, aşa cum s-a zvonit în ultimele zile şi a avut un răspuns specific: „Eu nu sunt curvă politică".

Primarul a negat cu puţină convingere, că s-ar fi încercat cooptarea sa în PD-L, spunând că nu îl interesează şi nu o ia în calcul. Un lucru este cert: bucuria lui Mircea Geoană, la aflarea primelor rezultate ale alegerilor, i s-a părut o „ţopăială": „Pe mine m-aţi văzut că ţopăiam? Mai am o experienţă de acum cinci ani exact la fel". Cert este că, după spusele sale, nu îl vom mai vedea aşa des la televizor sau pe alte canale de informare în masă, că se va retrage şi nu va mai fi interesat de politică. „Deocamdată nu mă mai interesează politica. Poate că înţeleg eu lucrurile greşit. Mă retrag câteva luni de zile. Să facă Băsescu... să şi-i pună pe Blaga, Ridzi, Udrea, Piţi... că înţeleg că cel puţin o mare parte din constănţeni asta au vrut. Să şi-i pună, să guverneze cu ei şi vom mai vedea ce o fi". În final, nu a omis să dea şi o definiţie retragerii sale: va băga „capu' la cutie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • flori 14 Dec, 2009 23:53 mai miker12 , daca nu il mai vroiau constantzenii nu il mai votau a treia oara, ;) a iesit primar din primul tur cu peste 70% , este cel mai bun pt constatza si chiar daca nu este nascut aici iubeste orasul foarte mult nu l`ar da pt bucuresti niciodata ... si daca ar mai candida tot el ar fi ales inca 15 ani de acum in colo ;)
  • surmelis argentina pusa 10 Dec, 2009 14:28 Daca RADU MAZARE pleaca de la primaria CONSTANTEI ,ar trebui sa-si ia talpasita si PNL-istii care si-au cumparat bilete pentru VOIAJUL pe LUNA. Cat timp domnilor LIBERALI NEO-LEGIONARI il aveti in randurile voastre pe IONEL CHIRITA primarul liberal care a furat orasul HARSOVA DE CONSTANTA ,impreuna cu mai marii si mai micii lui COMPLICI, nu o sa fiti recunoscuti NICIODATA ca un partid de care are nevoie acum ROMANIA .
  • miker12 10 Dec, 2009 10:24 MAI FASOLE ,MAZARE SAU CUM TE MAI CHIAMA(CHIAMATEAR POARTA ALBA) INCA NU AI INTELES CA CEEA CE VOR CONSTANTENI E CA TU SA DISPARI DIN VIATA LOR,VOR SA UITE DE TINE SI DE MAGARIILE CARE LE-AI FACUT.CONSTANTENI NU VOR ALTCEVA DECIT CA ORASUL LOR(NOSTRU-ORICUM NU AL TAU TU NU ESTI NASCUT IN CONSTANTA)SA FIE LA NIVELUL ALTOR ORASE CARE NE-AU LUATO INAINTE SI S-AU DEZVOLTAT CU ADEVARAT IAR FERICIREA SE CITESTE PE CHIPURILE OAMENILOR.TU NU AI SA INTELEGI NICIODATA CE VOR CONSTANTENI PENTRU CA TU NU IUBESTI CONSTANTA.TU MAZARICA AI INCERCAT DOAR SA PROFITI DE PE URMA EI ASA CA TINE-TE DE CUVINT LASA-NE SI DUTE TAICA PENTRU CA TI-A SUNAT CEASUL.AJUNGE AI MINTIT SI AI FURAT DESTUL SI NU MAI PROSTESTI TU PE NIMENI.