Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la petrecerile nocturne pe litoral

ro

11 Jun, 2009 00:44 795 Marime text
Începând din acest an, spectacolele în aer liber de pe plajele litoralului românesc vor putea fi susţinute şi după ora 1 noaptea, cu condiţia respectării limitei de zgomot prevăzute de legislaţia în vigoare.

Anunţul a fost făcut, astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, de către ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Am unit cele două articole, astfel că activităţile de acest tip - spectacolele în aer liber, emisiunile TV, filmele care se pot viziona în teatre de vară, în corturi amplasate pe plajă- se pot desfăşura şi între 1 noaptea şi 8 dimineaţa, dacă respectă limitele maxime de zgomot admise, aşa cum sunt prevăzute în legislaţia actuală. Măsura este menită să încurajeze activităţile de divertisment şi agrement în staţiunile turistice şi, în acelaşi timp, suntem cu toţii obligaţi să respectăm condiţiile legale cu privire la limitele de zgomot admise în acest moment", a spus ministrul Turismului, citată de Mediafax.

Aceeaşi hotărâre prevede şi că proprietarii structurilor de primire turistice nu mai sunt obligaţi să înnoiască certificatele de clasificare la fiecare trei ani, aceştia fiind clasificaţi o singura dată. Ei pot fi, însă, desclasificaţi în cazul în care reprezentanţii Ministerului Turismului veniţi în control vor sesiza că nu mai sunt respectate criteriile şi condiţiile iniţiale.

În plus, termenul până când proprietarii de structuri de primire a turiştilor pot trimite cereri de clasificare a fost redus de la 60 la 30 de zile.

Sezonul estival 2009-2010 a început pe 1 mai şi se va încheia pe 30 septembrie. În toată această perioadă, proprietarii au obligaţia, potrivit legii, să ţină deschise structurile pe care le deţin.

http://www.evz.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii