Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iolanda Nanu si asociatii, alungati din Hotel Richmond

ro

22 Aug, 2009 02:39 5569 Marime text
cap_1.jpg„Ne-am gândit şi le vom rezilia contractul de închiriere. De la anul nu vor mai avea restaurant la noi"

Acuzaţi de „căpuşarea" Grand Rex hotel, asociaţii firmei Trattoria Richmond sunt pe cale să-şi piardă business-ul.

Povestea este destul de simplă şi a fost reclamată în urmă cu puţin timp de către cei care conduc unul dintre cele mai faimoase unităţi de cazare de pe litoral. Patronatul de la Grand Hotel Rex anunţa în urmă cu ceva vreme că a renunţat la serviciile directorului adjunct Iolanda Nanu, ale directorului Cornel Marzavan, responsabil cu mâncarea şi băuturile, şi ale şefului de restaurant, Paul Gugu. Aceştia fuseseră prinşi în timp ce vroiau să-şi dezvolte propriile afaceri hoteliere, căpuşând cel mai mare şi luxos hotel de pe malul Mării Negre. Reprezentanţii Grand Hotel Rex spun că Nanu, Marzavan şi Gugu au încercat să-şi dezvolte propria afacere prin metoda practicată cu succes de români după 1990: căpuşarea societăţii pe care o coordonează. În decembrie 2008, cei trei şi-au înfiinţat propria societate, Trattoria Richmond SRL, cu aceleaşi obiecte de activitate ca şi Grand Hotel Rex. Ei şi-au deschis un restaurant, tot în Mamaia, la o aruncătură de băţ de locul lor de muncă - Grand Hotel  Rex.

Cheosea: „Nu am ce să vă spun"

Totul părea deja planificat, fiecare stabilindu-şi propriul rol. Astfel, directoarea Nanu, care avea pe mâini totul, inclusiv baza de date de la Grand Hotel Rex, putea face rost de clienţii şi furnizorii importanţi. Spre exemplu, dacă un client - firmă importantă - suna la Grand Hotelul Rex şi solicita o rezervare pentru un eveniment sau o masă festivă, doamna Nanu îi putea spune frumos că nu are nimic liber, dar că ştie ea un alt local, la fel de bun, care e... Trattoria, că are pile acolo şi poate aranja ceva special. La rândul său, partenerul Marzavan avea în custodie tot ce înseamnă aprovizionare cu mâncare şi băuturi şi, probabil, se gândea că putea ciupi câte ceva pentru propria lor afacere. Gugu, şeful de restaurant, putea aranja „scăzămintele", care puteau fi direcţionate către restaurantul Trattoria, proprietatea celor trei. În SC Trattoria Richmond SRL, cei trei mai au un partener, pe Mihai Cheosea. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu are habar de afacerile pe care le fac asociaţii săi şi că nu ştie nimic de nicio căpuşare. „Am citit în ziar... aşa am văzut. Nu am ce să vă spun", s-a bâlbâit Cheosea. Apoi ne-a spus că mai bine ar fi să vorbim cu Iolanda Nanu, pe care el nu ştie cum să o găsească pentru că susţine că nu are numărul de telefon al celei cu care împarte afacerea Trattoria Richmond.

mamaia_hotel_richmond_04.jpg„Nu avem nicio legătură cu ei"

Pentru a ne lămuri, am contactat-o şi pe Aurica Bujduveanu, şefa Hotelului Richmond, în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea Trattoria Richmond. Femeia ştia problema şi s-a declarat intrigată. „Cred că o să se retragă. Eu vreau să spun un lucru foarte clar: Nu avem nicio legătură cu ei. Nu suntem asociaţi, nu suntem nimic. Ei doar au închiriat spaţiul de la mine. Nu vreau ca aceste probleme pe care ei le au să facă rău imaginii hotelului. Este problema lor. Oricum, am discutat şi cu soţul meu (n.r. - Gheorghe Bujduveanu, deţinător al 50% din părţile sociale la SC Hotel Richmond SRL) şi nu cred că cei de la Trattoria Richmond vor mai rămâne aici", spunea Bujduveanu în urmă cu ceva vreme. Între timp, apele s-au mai liniştit, iar cei de la Trattoria Richmond şi-au văzut liniştiţi de treabă. Li s-a dat un răgaz, până la finalizarea sezonului. A repetat că nu doreşte ca imaginea hotelului pe care îl deţine să fie afectată de problemele celor de la Trattoria Richmond. Ba chiar a explicat că atunci când Nanu şi asociaţii şi-au denumit societatea le-a explicat că nu ar fi trebuit să folosească titulatura hotelului. „Au avut contract de închiriere şi i-am lăsat să termine sezonul. Noi nu am avut probleme cu ei. Însă, închidem hotelul din septembrie şi vor pleca şi ei. Ne-am gândit şi le vom rezilia contractul de închiriere. De la anul nu vor mai avea restaurant la noi", a explicat patroana hotelului Richmond. Aurica Bujduveanu a mai spus că nu are cunoştinţă de problemele celor de la Trattoria Richmond: „Am citit prin ziare, dar cu ei nu am discutat nimic. Până la urmă, este problema lor, nu a mea".

{mos_ri:Iolanda Nanu,Hotel Richmond}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii