Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iata cum vor ajunge inlocuitorii lui Mark la Delfinariu

ro

11 Mar, 2010 04:01 1785 Marime text
cap_2.jpgCei trei delfini au fost achiziţionaţi pentru 1.550.556 de lei fără TVA de la Beijing Aquarium (Beijing Landa Aquarium Co. Ltd.)

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale naturii a publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice anunţul de participare pentru licitaţia deschisă pentru transport aerian de mamifere şi pentru servicii de asigurare maritimă, aeriană sau pentru alte tipuri de transport.

Cu alte cuvinte, Delfinariul caută avion pentru a aduce din China cei trei delfini care îl vor înlocui pe Mark. Normal, oricine este interesat cum poate fi transportat un delfin cu avionul, în ce condiţii şi ce reguli trebuie urmate. Răspunsul la toate întrebările ni-l oferă caietul de sarcini pentru licitaţie, ataşat anunţului de participare. Se menţionează că durata maximă de zbor se va respecta conform următorului grafic: zborul de la Beijing, China la Otopeni - Bucureşti, România este de maxim 11 de ore (zborul se va efectua fără escală);îndeplinirea formalităţilor de vămuire şi de inspecţie sanitar-veterinară pe aeroportul Otopeni - 1 oră; zborul de la Otopeni - Bucureşti la Mihail Kogalniceanu - Constanta este de maxim 1 oră. Cei trei delfini vor fi transportaţi în trei bazine cu următoarele dimensiuni: 310 cm / 100 cm / 110 cm (lungime /lăţime /adâncime), 315 cm / 100 cm / 90 cm (lungime /lăţime /adâncime) şi 350 cm / 100 cm / 130 cm (lungime /lăţime /adâncime). Potrivit caietului de sarcini, bazinul de transport are aproximativ 3500 kg, incluzând un delfin şi puţină apă dulce. Greutatea totală este de 10.500 kg pentru cele trei bazine. Pentru transportul delfinilor se va utiliza apa dulce. Rezervorul de apă dulce, este de 100 cm / 150 cm (diametrul / înălţime). Astfel, rezervorul va conţine aproximativ 1.500 kg de apa dulce. Se vor adăuga 1.000 kg, hrana pentru delfini, aflată în două containere de transport, iar temperatura va fi menţinuta între 15 - 20 grade Celsius. Există specificaţii şi pentru presiunea aerului, care va fi constantă, la 1.01325 barri. Delfinii vor fi însoţiţi de minim patru - şase persoane, care vor sta lângă ei (personal sanitar-veterinar, antrenori sau oricare altă persoană a cărei prezentă este necesară).

delfinariu_04.jpgZbor pe banii CJC

Caietul de sarcini mai spune că firma de transport trebuie să permită prezenţa unor medicamente de urgenţă pentru transportul delfinilor. La încheierea contractului se va comunica lista medicamentelor necesare pentru transportul delfinilor. Pentru ca transportul să se realizeze în condiţii de siguranţa şi cu succes, sarcina totală a avionului ar trebui sa fie mai mare de 15t. Compania de transport trebuie să fie capabilă şi să asigure aterizarea în condiţii LVO CAT II ICAO. Mamiferele vor fi aduse în România în luna mai, perioadă în care transportatorul asigură întreaga disponibilitate pentru realizarea zborului. Data finală va fi stabilită de toate părţile implicate în realizarea transportului. Plata serviciului de transport se va efectua după recepţia mamiferelor marine la aterizarea lor pe aeroportul Mihail Kogălniceanu - Constanţa, respectiv la predarea mărfurilor şi primirea acestora, fără rezervă de către destinatar. Plata facturii de la momentul recepţiei se va face în termen de 30 zile, iar cea a primei de asigurare (certificat de asigurare la valoare) se va efectua după semnarea contractului de transport aerian. Riscul pieirii şi avarierii mărfurilor este suportat de cărăuş din momentul în care le primeşte de la expeditor şi până la acela al predării lor destinatarului. Termenul limită pentru depunerea de oferte este 19 aprilie a.c., ora 10.00, iar deschiderea acestora va avea loc în aceeaşi zi, de la orele 13.00. Potrivit anunţului de participare, finanţarea se va face din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Cei trei delfini au fost achiziţionaţi pentru 1.550.556 de lei fără TVA de la Beijing Aquarium (Beijing Landa Aquarium Co. Ltd.).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii