Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Euro va ajunge la 4,7 - 4,8 lei la finele anului"

ro

08 Jul, 2009 01:05 880 Marime text
Cotaţia monedei europene va ajunge la finele acestui an la valoarea de 4,7 - 4,8 lei, iar piaţa imobiliară se va stabiliza în momentul în care pretul apartamentelor va ajunge la 700 de euro pe metru pătrat, a declarat fostul director general al Rompetrol, Dinu Patriciu. Intrebat dacă are o prognoză privind evoluţia cursului de schimb în următoarea perioadă, Patriciu a spus că, în opinia sa, moneda euro va atinge 4,7 - 4,8 lei.

„Următoarea etapă va fi inflaţia", a spus Patriciu, referindu-se la economia Romaniei, adăugând că preţul petrolului va creşte până la sfârşitul anului.

Totodata, in ceea ce priveste soluţia pentru ca nivelul de trai in judetele sarace sa fie ridicat, Patriciu a aratat ca realizarea de autostrazi in acele zone este cruciala.

El a adăugat ca, din păcate, licitaţiile pentru realizarea de autostrăzi sunt trucate „cu dedicaţie", pentru că anumite firme să câştige.

Acesta a adăugat că investeşte pe piaţa imobiliară din Germania pentru că aceasta a scăzut doar cu 15% şi probabil va mai scădea cu 5-7%, dar reculul nu va fi în niciun caz de 80%, ca în România.

„Piaţa imobiliară din România se va stabiliza în momentul în care preţul apartamentelor va ajunge la 700 de euro pe metru pătrat, nivel apropiat de puterea de cumpărare", a mai spus Patriciu.

De asemenea, omul de afaceri consideră că Bursa de Valori din România se va consolida doar în momentul în care va deveni bursă regională.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/patriciu-euro-va-ajunge-la-4-7-4-8-lei-la-finele-anului.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii