Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza trece pe langa CJC

ro

11 Aug, 2009 02:39 2418 Marime text
cap_3.jpgNumai luna trecută, CJC-ul a „scos la licitaţie" 1.067.628 de lei

Chiar dacă ne aflăm în plină criză economică, autorităţile judeţene nu par a-şi face probleme. Dacă socotim sumele „scoase la licitaţie" de Consiliul Judeţean numai în luna iulie, ne vom da seama că la Constanţa recesiunea nu are nicio relevanţă.

Pentru cinci contracte a făcut cereri de oferte CJC-ul. Şi numai pe bani buni. Trebuie menţionat că, fiind vorba despre anunţuri publicate luna trecută, licitaţiile au avut loc, însă rezultatele nu au fost postate pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP). În prima zi a lunii iulie, Consiliul Judeţean a publicat anunţul de cerere de oferte pentru proiectul „elaborare SF+PT+DDE Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Constanţa". Suma pusă la „bătaie": 113.108 lei. Caietul de sarcini, ataşat anunţului de cerere de ofertă pe www.e-licitatie.ro, dar pe care îl puteţi vedea şi pe www.ziuadeconstanta.ro, spune că „terenul alocat creării Centrului Naţional de Informare Turistică Constanţa este situat în zona Peninsulă, în Piaţa Ovidiu, în faţa Edificiului Roman cu Mozaic şi se învecinează cu Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie (MINA) de care este despărţit prin strada Vasile Canarache. Suprafaţa alocată construirii Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) este de 200 mp, aşa cum s-a stabilit prin proiectul de hotărâre nr. 34, aprobat de către Consiliului Local Constanţa în data de 26.03.2009".

Costume pentru scafandri

Documentaţia mai arată că, în prezent, terenul se prezintă sub forma unui patrulater de spaţiu verde (amenajat), are două laturi de 16.27 m.(latura dinspre Piaţa Ovidiu, respectiv cea dinspre Edificiul cu Mozaic) şi alte două de 12.35 m (o latură spre MINA respectiv spre aleile pietonale aferente Edificiului cu Mozaic). „Perimetrul terenului este domeniu public, cu statut de zonă protejată din punct de vedere istoric şi se află în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Centrele naţionale de informare şi promovare turistică sunt servicii specializate care funcţionează în subordinea consiliilor locale şi judeţene, după caz, şi în colaborare cu Ministerul Turismului", mai arată caietul de sarcini. Trecem mai departe şi ajungem la o cerere de ofertă postată pe 10 iulie a.c. pentru „costume neopren şi accesorii pentru salvatori acvatici (salvamar)". Contract în valoare de 140.594 de lei. În fapt, Consiliul doreşte să achiziţioneze 112 costume de neopren şi tot atâtea echipamente ABC (labe înot, tub şi vizor). CJC-ul mai are nevoie şi de „servicii de publicitate media TV - Reţea Internaţională de Terminale Informatice România - Bulgaria - RITI proiect Phare CBC 2005/017-535.01.01.13". Cererea de oferte a fost publicată pe 17 iulie şi valorează 60.674 de lei. În fapt, CJC-ul spune că este vorba despre „Crearea şi producerea unui clip publicitar (30 secunde) privind promovarea proiectului „Reţea Internaţională de Terminale Informatice România - Bulgaria - RITI" prin promovarea reţelei informatice la nivelul regiunilor transfrontaliere România - Bulgaria, implicate în proiect. (...) Asigurarea spaţiului de emisie, necesar difuzării acestui clip publicitar, în perioada iulie - august 2009".

consiliul_judetean.jpgPavilionul, alesul sorţii

Tot pe 17 iulie a fost publicat şi anunţul privind cererea de ofertă pentru „echipamente şi utilaje bucătărie/autoservire dotare pavilionul Expoziţional Constanţa. Contractul are o valoare de 411.634 de lei şi presupune achiziţionarea „de echipamente şi utilaje de bucătărie/autoservire pentru doatarea unui spaţiu de alimentaţie publică în cadrul Pavilionului Expoziţional Constanţa". CJC-ul doreşte să achiziţioneze, printre altele, o maşină de gătit cu şase focuri, o friteusă cu două cuve independente, un grătar cu rocă vulcanică, o maşină de gătit cu plită, un grătar cu placă netedă cromată şi un spălător de mâini cu activare la genunchi. „Ofertantul va asigura, în perioada de garanţie, service pentru toate produsele livrate. Pentru perioada de garanţie: timpul de remediere (al eventualelor defecţiuni) va fi de minim 4 de ore - maxim 24 de ore de la data anunţării. În cazul în care nu se poate remedia (din motive obiective), ofertantul va înlocui produsul defect cu altul, urmând ca remedierea celui defect să se facă în conformitate cu prevederile legale", se arată în caietul de sarcini pe care îl puteţi vedea pe www.ziuadeconstanta.ro.

Ultima cerere de oferte pe luna iulie a fost publicată pe 22 . CJC-ul oferă 341.618 lei pentru cel care va face cea mai bună ofertă pentru serviciul de „furnizare standuri expoziţionale dotare Pavilion Expoziţional Constanţa". Caietul de sarcini spune că „livrarea şi montarea produselor se va face la destinaţia indicată de achizitor. Termenul de livrare va fi de maxim 45 zile de la data semnării contractului. Termenul de montare va fi de maxim 48 de ore de la data livrării". După cum vedem, numai luna trecută, CJC-ul a pus la bătaie 1.067.628 de lei, dintre care nu mai puţin de 753.252 de lei doar pentru Pavilionul Expoziţional.

 

{mos_ri:cjc,licitatii}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii