Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii de la Centrul de Zi Agigea, în excursie la Poiana Braşov

ro

21 Sep, 2010 00:00 2861 Marime text
agigea.jpgDouă grupuri de şase, respectiv şapte copii de la Centrul de Zi Agigea au fost declarate câştigătoare ale unei excursii de cercetaşi la Poiana Braşov, ca urmare a participării la Concursul „Tabăra Mea“, desfăşurat de Organizaţia Naţională „Virgil Oniţiu“ - Filiala Braşov.

Primul grup, intitulat „Cercetaşii României“, sub îndrumarea educatoarei Nicoleta Martin, a plecat în tabără în perioada 1 - 3 septembrie. Potrivit directorului Centrului de Zi Agigea, Ana Maria Constantin, grupul format din copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani s-a bucurat de întâlnirea cu muntele chiar dacă vremea nu a fost tocmai bună.

Cel de-al doilea grup, intitulat „Muschetarii“, a fost coordonat de psihologul Andreea Vasile. Copiii, cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, au fost fascinaţi de peisajul montan încă de la momentul sosirii în Poiană. „Ambele grupuri de copii s-au bucurat de zilele petrecute la munte, mai ales că scopul taberei a fost unul nou pentru ei: cercetăşia. Pentru prima dată în viaţă, copiii au fost puşi în situaţia de a realiza o serie de sarcini extrem de importante - de a găsi locuri, animale şi plante specifice Poianei Braşov. Au fost zile deosebite în care cu toţii şi-au pus în valoare abilităţile de cercetaşi, de artişti şi mai ales de voluntari“, a precizat directorul Ana Maria Constantin. Clubul Rotary Cetatea Tomis a fost sponsorul principal al Centrului de Zi Agigea, punându-le la dispoziţie copiilor echipament potrivit pentru tabăra de la Poiana Braşov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii