Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii isi cauta vecini (galerie foto)

ro

06 Jun, 2009 02:34 7772 Marime text

cap_3.jpgCel mai nou venit în cartier este OTV-istul Dan Diaconescu, care şi-a cumpărat un apartament cu vedere la mare

„Faleză nord, prima poziţie la mare!", spune un panou publicitar care propune spre vânzare apartamente în aşa-numitul cartier al consilierilor.

O plimbare pe la miez de zi îţi oferă o imagine idilică: vântul adie, marea este liniştită, iar vilele care au răsărit ca peste noapte pe „pământul adunat" strălucesc în soare. În urmă cu ceva ani, atunci când primăria a scos la licitaţie pământurile în zonă, majoritatea celor care au devenit proprietari pe străzile cu nume exotice (Yokohama, Rotterdam, Trapani sau Havana) au fost politicienii locali, în special consilierii de la acea vreme. Şi nu numai. Şi-au făcut case în zona denumită anterior „Prelungirea Ion Raţiu", printre alţii, viceprimarul Gabi Stan, Paul Bocănete, Gheorghe Stoica şi Mircea Dobre, de la Dobre şi Fiii.

OZN-ul de pe Salonic

Chiar şi vedetele din Bucureşti au auzit de noul cartier al Constanţei şi au dat fuguţa să-şi cumpere o căsuţă... un apartament. Cel mai nou venit în cartier este OTV-istul Dan Diaconescu, care şi-a cumpărat un apartament cu vedere la mare. Dar, se pare că într-o zonă nu foarte stabilă. Ba chiar şi medicul Ioan Lascăr, cel care a făcut prima operaţie de schimbare de sex din România, a devenit vecinul consilierilor noştri. Are o vilă în bătaia vântului, pe strada Salonic, iar în curte i-a răsărit o statuie ce aduce a OZN. Gura lumii spune că fiul medicului este pictor şi că ideea obiectului zburător neidentificat i-a aparţinut în totalitate.

_mg_2955.jpgZonă bună... fără vânzări

Se pare însă că viaţa la malul mării nu este atât de simplă şi problemele sunt mai mari decât par. După cum spuneam, panoul care ne îmbie să devenim  vecini ai consilierilor ne arată şi preţurile: între 196.000 şi 216.000 de euro - apartamentele cu două camere, 253.000 - cele cu trei camere şi 480.000 - cele cu cinci. Cu toate acestea, lumea nu pare a fi în criză: „Am vândut sau am închiriat cam tot ce era liber în cartierul consilierilor. Preţurile au scăzut uşor la apartamentele care sunt încă în construcţie. Însă, locul este încă foarte bine cotat", a declarat Marius Coman, directorul agenţiei All Imobiliare. Acesta a mai spus că pentru un apartament cu trei camere în blocurile construite de Nitalexil, chiria lunară poate ajunge şi la 1.500 de euro.

Nu atât de optimist a fost reprezentantul agenţiei Euroclass, care se chinuie de şase luni să vândă o vilă frumos aranjată: „Nu am clienţi pentru ea. Este făcută pentru locuit, dar proprietarul a dorit să o vândă. Costă 700.000 de euro pentru că are finisaje de lux".

cartierul_consilierilor_vile_11.jpgPământ adunat

Pentru a ne lămuri cum stă situaţia, am apelat la părerea unui consilier-proprietar: Gheorghe Stoica. Politicianul a citat din Silviu Prigoană atunci când l-am întrebat dacă este dispus să-şi vândă pământul de la malul mării: „Dacă mă îndestulează, vând! (râde). Nu, nu vând. Acolo îmi voi petrece sfârşitul". Gheorghe Stoica spune că, înainte de criză, metrul pătrat de teren în acea zonă valora 800 - 1000 de euro, însă acum s-a mai ieftinit. Însă nu criza este problema cea mai mare a celor care vor încerca să-şi vândă moşiile din zonă. Cartierul a fost ridicat pe o fâşie de pământ „adunat". Cu alte cuvinte, acolo s-a strâns molozul de la construcţiile ridicate în vremea lui Ceauşescu, iar terenul nu este stabil şi din această cauză casele au început să se surpe. Se aude că cele mai năpăstuite străzi sunt Rotterdam şi Trapani. Adică acolo unde stă viceprimarul Gabriel Stan.

{mos_ri:consilieri}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii