Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert special pentru Ziua Nationala a aromanilor

ro

22 May, 2010 03:09 4694 Marime text

Luni, 23 mai, aromânii îşi sărbătoresc „Ziua Naţională". Se aniversează, totodată, 105 ani de la recunoaşterea poporului aromân în spaţiul European.

Cu acest prilej, aromânii invită toate persoanele doritoare să ia parte la o manifestare culturală, pe parcursul căreia le vor fi promovate riturile şi tradiţia.

Spectacolul se va ţine duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, şi se va deschide printr-o prelegere a preşedintelui filialei Constanţa a Comunităţii Aromâne din România.

Ulterior, invitaţii se vor delecta cu momente muzicale susţinute de cântăreţi ca Hrista Luci, Gigi Sima, Stelică Arău, Ioti Nela, Yioryi Nicolae, Sirma Granzulea, Tomi Caramitru sau Vali Tulică.

Reprezentanţi de seama ai culturii îşi vor expune portul si tradiţiile într-un moment de dans al „Ansamblului de dansuri armâneşti Tiholu".

Şi cei mici ocupă un loc special în cultura macedonească. Prichindeii care învaţă la şcoli sau grădiniţe unde există un curs de limbă aromână au pregătit momente speciale de întreţinere a atmosferei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • kostas saitis 18 Aug, 2012 16:05 astept raspuns
  • kostas saitis 18 Aug, 2012 16:00 Sint Aroman din Grecia si vreau sa ma cunosc cu Aromani din Constanta.