Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiolhan de trei zile si trei nopti la Cernavoda

ro

10 Aug, 2010 00:00 3272 Marime text
mariana_mircea_cernavoda.jpgDeşi restructurările din administraţie se ţin lanţ, există primării care sfidează criza şi organizează pe bani publici petreceri care ţin ca în poveşti, zile şi nopţi la rând

Ziua de Sfântă Mărie este pentru români un nou prilej de a petrece. Semnificaţia religioasă trece în plan secund, fiind eclipsată de chiolhanurile pregătite de unii primari şi de fumul grătarelor cu mici.

Cernavodă este una dintre localităţile judeţului unde se anunţă mare chindie de Sfântă Mărie. Administraţia locală a oraşului a pregătit trei zile şi trei nopţi de petrecere sub genericul Zilele Oraşului Cernavodă, demonstrând că sunt şi localităţi care sfidează criza. Şi ce dacă unii o duc rău - li se taie salariul sau rămân fără loc de muncă - românul are distracţia în sânge. Probabil că aşa s-a gândit şi primarul Mariana Mircea când a decis să organizeze şi anul acesta o chilaba cum n-a văzut judeţul. Primării după primării au anunţat că renunţă la programul de serbări dedicate celebrării localităţilor pe care le conduc, însă, la Cernavodă, social-democrata Mariana Mircea nu se dă bătută cu una cu două. Are un motiv în plus: îşi serbează de Sfânta Mărie şi ziua numelui. În viziunea primăriţei era probabil normal ca această zi să nu treacă neobservată.

Concerte Holograf, Proconsul şi Direcţia 5

O mulţime de invitaţi vor face oraşul să răsune de muzică şi râsete, astfel încât să nu se mai audă nici maţele chiorăinde ale celor rămaşi fără loc de muncă. Şi ce invitaţi! Numai unul şi unul. Trupe şi solişti de renume vor urca pe scenă la Zilele Oraşului Cernavodă, ceea ce demonstrează că administraţia locală a plătit bani grei pentru prestaţiile lor. Serbările oraşului Cernavodă vor începe de pe 13 august şi se vor încheia pe 15 august, târziu în noapte. Dintre artiştii consacraţi ai scenei româneşti, vor urca pe scenă în prima zi, Daniela Condurache şi Proconsul, în cea de-a doua zi cernavodenii vor avea parte de recitaluri susţinute de Aneta Stan, Nicola şi Direcţia 5, iar duminică, de Sfânta Mărie, vor concerta Narcotic Sound şi Holograf.
Şi anul trecut, Zilele Oraşului Cernavodă s-au remarcat prin numărul mare de artişti renumiţi care au venit să-i distreze pe cernavodeni. Dintre invitaţii de anul trecut amintim: Fanfara „Zece Prăjini“, Mariana Anghel, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Stela Enache, Distinto, HI-Q, Anda Adam, Geta Postolache, Mirabela Dauer, Andreea Bălan, Animal X, Sistem, Dinu Iancu Sălăjanu, Ducu Bertzi, Crush şi Alexandra Ungureanu, Simplu şi Voltaj.

Primăriţa cheltuieşte, dar nu spune cât

De precizat că am încercat să o contactăm, în repetate rânduri, pe primarul Mariana Mircea, pentru a afla cât a costat bugetul local, organizarea Zilelor Oraşului. Fosta penelistă nu a fost însă de găsit. Nici reprezentanţii Primăriei Cernavodă nu au fost disponibili să ne răspundă la întrebări, costurile fiind, se pare, secrete, deşi serbarea este organizată din bani publici, plătiţi de fiecare cernavodean.  
Şi anul trecut am încercat să aflăm cât a costat organizarea întregului eveniment, însă în zadar. Se împlineşte aproape un an de când am solicitat în scris Primăriei Cernavodă, prin adresa nr. 3500/17.09.2009, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne răspundă la următoarele întrebări: Cât a costat, în total, organizarea manifestărilor „Zilelor Oraşului Cernavodă“?; Cât a costat prestaţia fiecărui artist în parte?; Care este numele societăţii de la care a fost închiriată scena utilizată la eveniment? Cât a costat închirierea scenei? Primarul Mariana Mircea a ignorat solicitarea noastră şi prevederile legii, preferând să ascundă costurile acestor cheltuieli.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mariana mircea 14 Aug, 2010 23:02 VREAU SA-MI ROTUNJESC CONTURILE..SI STIU EU CUM.ADUC DIFERITE FORMATII DE MUZICA.LE PUNE CD-UL LA PROSTII ORASULUI,SPUN CA FACE 5000 DE EUROI,IAU 3000 ,SI 2000 LE DAU LA MUZICANTI.CE PASARICA MEA CE STIU ANALFABETI DIN COLUMBIA CE BANI IMI TRAG EU.MA INVATAT HOTUL HOTILOR OCTAVIAN GARLEANU CARE L-A FURAT PE LAZIA LUCIAN DE VORBESTE SINGUR PE STRADA..