Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV a lansat cursurile OPITO pentru personalul offshore

ro

06 Dec, 2012 02:53 5900 Marime text
ceronav1.jpgOvidiu Cupşa, directorul CERONAV (Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale), a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, eveniment la care au participat şi Valentin Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Matei, fostul director al Autorităţii Navale Române, şi Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. În acest context, Preda a vorbit despre proiectul de lege referitor la înfiinţarea Registrului Internaţional al Navelor Maritime. Odată cu emiterea unei ordonanţe, armatorii străini vor avea posibilitatea de a-şi înmatricula navele sub steag românesc. „În momentul de faţă avem o singură navă sub pavilion românesc. Estimăm că vor înmatricula 200-300 nave pe an", a declarat Valentin Preda. Conform spuselor lui Preda, după 15 decembrie armatorii vor putea ridica pavilionul românesc de complezenţă, portul de înmatriculare al tuturor navelor urmând a fi Constanţa.

ceronav2.jpgSecretatul de stat a menţionat că există deja interes din partea armatorilor din nordul Europei pentru înmatricularea navelor la Constanţa, dar şi că taxele pe care le va încasa statul român vor fi avantajoase.

Tot în cadrul conferinţei de ieri, directorul CERONAV, Ovidiu Cupşa, şi secretatul de stat Valentin Preda au semnat contractul privind construcţia Centrului de instruire pentru personalul navigant fluvial la Galaţi. Potrivit declaraţiilor lui Cupşa, durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani, dar acesta a precizat că speră ca sediul să fie finalizat spre sfârşitul anului viitor.

Nu mai puţin important, Cupşa a vorbit despre lansarea oficială a cursurilor pentru personalul offshore, acreditate OPITO: BOSIET, FOET, HUET şi F-HUET. Personalul offshire (navigant şi auxiliar) care până acum urma aceste cursuri în străinătate, o va putea face de acum înainte la CERONAV.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii