Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie! Se fură capacele de canalizare

ro

04 Oct, 2010 03:11 1271 Marime text
capace_canalizare_lipsa.jpgSC RAJA SA Constanţa se confruntă tot mai des, în ultima perioadă, cu numeroase cazuri de furturi grătare pluviale şi de capace de pe căminele de apă şi canalizare.

Astfel, numai în luna septembrie, au fost furate 157 de bucăţi, iar de la începutul anului şi până acum au fost sustrase 886 de bucăţi.

Lipsa acestor capace poate duce la producerea unor evenimente cu consecinţe extrem de grave, inclusiv pierderi de vieţi omeneşti, pe lângă pagubele financiare însemnate suportate atât de către societatea noastră, cât şi de către proprietarii de automobile care au avut „norocul" să treacă prin zona respectivă.

„Pentru evitarea acestor situaţii, RAJA Constanţa lansează un apel către toţi cetăţenii, care trebuie să informeze imediat societatea în cazul dispariţiei oricărui capac de pe căminele de apă şi canalizare, pentru ca acestea să fie înlocuite în timpul cel mai scurt. Cetăţenii care observă lipsa capacelor sau acţiunile de furt pot sesiza dispeceratul RAJA Constanţa la numărul de telefon: 0241/66.44.44 sau Poliţia la numărul de telefon 112.

Informarea RAJA Constanţa în timpul cel mai scurt este singura măsură viabilă prin care se poate evita apariţia producerii unor accidente în cazul furturilor de capace", spune Irina Oprea, purtător de cuvânt al SC RAJA SA.

Totodată, societatea lansează un apel şi către agenţii economici autorizaţi în valorificarea deşeurilor, care, conform legislaţiei, OUG 16/2001, au obligaţia să verifice provenienţa deşeurilor - capacelor. În cazul în care provenienţa acestor capace nu poate fi justificată legal, agenţii economici valorificatori sunt rugaţi să anunţe dispeceratul RAJA Constanţa sau cea mai apropiată unitate de Poliţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii