Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratia Canalelor Navigabile a pornit microhidrocentralele

ro

26 May, 2010 03:51 1170 Marime text
În cursul zilei de ieri, Compania Naţională ,,Administraţia Canalelor Navigabile" a pus în funcţiune microhidrocentralele de la ecluza Agigea.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat ieri că nivelul Dunării a fost de +8,82 metri reper Marea Baltică şi va fi în creştere până la sfârşitul lunii, când va atinge cota de 9,63 mrMB. La acest nivel al apei în canal, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. poate să alimenteze microhidrocentralele de la ecluza Agigea.

Activitatea de navigaţie pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari se poate desfăşura în condiţii normale la un nivel al apei de + 6,25 metri reper Marea Baltică. Nivelul apei este menţinut peste aceste cote numai pentru asigurarea posibilităţii de prelevare de apă de către principalii beneficiari: S.C. Rompetrol Rafinărie S.A.- Complexul Petromidia SA, R.A.J.A. Constanţa, Fertilchim Năvodari, sistemele de irigaţii, etc", ne-a declarat Valentin Zeicu, directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile" S.A.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii